• 8 lucruri interesante despre filme



     Filmele fac parte in mod constant din viata noastra. In aceasta perioada, cu atat mai mult ne bucuram de ele, pentru a depasi mai usor perioada de autoizolare. Istoria cinematografiei ascunde, insa, si o multime de povesti fascinante despre filmele celebre, pe care e bine sa le cunosti. Iata cateva dintre acestea:

     Celebra schita nud a personajului interpretat de Kate Winslet in Titanic a fost desenata chiar de regizorul James Cameron.

     Actorul care l-a interpretat pe Sam, pianistul din capodopera Casablanca, era, de fapt, tobosar. Numele sau era Dooley Wilson.

     Filmul Armageddon este proiectat la NASA, in programul de training pentru echipa de management. Participantii sunt invitati sa descopere erorile din film. Pana acum, au fost identificate cel putin 168.

     Pisica pe care personajul lui Marlon Brando o tine in brate la inceputul filmului Nasul nu era, initial, inclusa in scenariu. Ea a fost gasita de actor in timp ce se plimba prin studiourile cinematografice si acesta a dorit sa o introduca si in filmul care avea sa devina legendar.

    Tom Hanks nu a primit salariu pentru rolul sau din Forrest Gump. In loc de salariu, el a cerut procente din incasari. In final, castigul sau a fost de peste 40 de milioane de dolari, datorita succesului comercial extraordinar al peliculei.

    Cea mai cunoscuta replica din celebrul film ”Falci” este ”O sa ai nevoie de o barca mai mare!” Insa aceasta nu exista in scenariul original si a fost improvizata pe platoul de filmare. Actorul Roy Scheider a spus-o in gluma, atunci cand a vazut barca pe care o aduesera producatorii. In final, gluma a ajuns in film.

     In timpul filmarilor la I Am Legend, Will Smith a devenit atat de atasat de cainele-femela Abbey, ”colegal” sa de filmare, incat a vrut sa o adopte. El a fost, insa, refuzat categoric de proprietarul acesteia.

     Hannibal, personajul antologic interpretat de Anthony Hopkins in filmul ”Tacerea mieilor” trebuia sa fie jucat, initial, de Gene Hackman.


  • Articole similare