• Ce activitati poti face cu copilul tau acasa in aceasta perioada!


    Decizia autoritatilor de a inchide gradinitele, scolile si liceele din toata tara  este o masura preventiva, menita sa limiteze raspandirea noului coronavirus  avand in vedere explozia de noi cazuri confirmate in intreaga lume.
    Parintii trebuie sa se gandeasca la siguranta si sanatatea lor si a copiilor lor, a bunicilor si a altor rude. Trebuie sa dam dovada de responsabilitate si sa tratam cu seriozitate situatia actuala si importanta mentinerii sub control a numarului de cazuri cu infectie COVID-19. 
    Este foarte important sa respectam toate masurile de igiena, sa fim la curent cu toate masurile de preventie anuntate de autoritati, sa evitam pe cat posibil locurile aglomerate si, in plus, sa continuam sa acordam importanta crescuta si masurilor de curatare si dezinfectare a propriilor locuinte. 
    Copiii au nevoie de stabilitate, mai ales in perioada in care scolile sunt inchise.
    Inchiderea scolilor nu inseamna ca parintii trebuie sa caute noi activitati in aer liber pentru ei si copiii lor, ci inseamna ca trebuie sa evite pe cat posibil locurile publice aglomerate. 
    Primaria Capitalei pune la dispozitia tuturor elevilor si prescolarilor cursuri gratuite online, prin intermediul programului Proedus. Activitatile si exercitiile pot fi accesate online dupa crearea unui cont si sunt clasificate pe grupe de varsta, incepand de la prescolari si pana la elevii clasei a XII-a.
    Televiziunea Romana ofera elevilor aflati in pragul sustinerii examenelor – clasele a VIII-a si a XII-a – posibilitatea de a se pregati prin intermediul emisiunii Telescoala, difuzata de luni pana vineri, pe TVR 2 si TVR 3.
    Sophia este o platforma complexa cu foarte multe cursuri online din mai multe domenii de interes. Cursurile sunt gratuite si oricine poate avea acces.
    De asemenea, poti invata cu copilul nou o limba straina. Notiunile de baza  la nivel conversational se pot gasi, foarte usor de folosit. Si aici, doritorii au la dispozitie cursuri gratuite online atat pentru limbi de circulatie internationala dar si pentru limbi mai putin utilizate.
    Platforma Mykoolio.com cuprinde sute de lectii interactive si mii de exercitii de matematica si limba romana destinate elevilor din clasele I-VIII. 

  • Articole similare