• cora România și Narada lansează o platformă digitală de sprijin pentru profesorii care continuă educația la distanță




    ONG-ul Narada, cu sprijinul cora România, partener fondator, lansează inițiativa „Reacție pentru educație”. Unul dintre cei patru piloni ai inițiativei este www.narada.online, o platformă digitală care facilitează accesul la educația la distanță a peste 30.000 de profesori și elevii lor, în contextul provocat de pandemia COVID-19.
    Inițiativa, care este susținută de Ministerul Educației și Cercetării, mai presupune trimiterea unui kit de echipamente pentru educația la distanță, a 8 comunități defavorizate, și crearea de conținut de educație alternativă care va fi disponibil gratuit pe toată perioada în care școlile  rămân închise.
    Premergător lansării inițiativei, Narada a rulat un chestionar către 130 de profesori pentru a afla care sunt necesitățile lor concrete, analiză din care a reieșit că aceștia au nevoie de echipamente hardware și software, precum și de sprijin pentru a se familiariza cu aplicațiile digitale.
    „În primul nivel de risc în care ne aflăm acum, care implică amânarea școlii până la Paști, prioritatea acestei inițiative este punerea la dispoziția profesorilor de voluntari Narada, prin platforma http://narada.online. Acesta este un nou instrument sub forma unei rețele sociale în care profesorii se pot agrega în grupuri de lucru cu voluntarii pentru a primi suport”, a explicat Andra Munteanu, cofondator Narada.

    În contextul actual, mai mult decât oricând, oamenii s-au solidarizat în jurul educației. Inițiativa Reacție pentru educație’ vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

    „Suntem deja parteneri ai proiectului Narada de a aduce școala în secolul 21, dar cu atât mai mult vrem să le fim alături acum în acest proiect, Reacție la Educație. Vrem să venim în sprijinul atâtor profesori și copii care sunt nevoiți de pe o zi pe alta să facă saltul la învățământ online fără să aibă infrastructura necesară. Acest salt poate fi destabilizant și acesta e motivul pentru care ne-am alăturat proiectului Narada imediat ce ne-a fost prezentat. Avem convingerea că în aceste vremuri deosebit de solicitante este esențial să fim solidari. Iar urgențele sunt pe mai multe planuri, inclusiv această nevoie a mii de profesori și copii de a rămâne conectați și de a continua procesul educațional, în aceste momente de lungă izolare. Le suntem alături, pregătiți să susținem acest proiect cu tot ceea ce este necesar”, a spus Camelia Popescu, Manager Comunicare, Publicitate si CSR  cora Romania.

    Potrivit proiectului, o altă măsură este punerea la dispoziția profesorilor a unui formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care le au. Necesitățile profesorilor vor fi disponibile într-un live feed, organizate pe fiecare dintre județele și teritoriile României - aici este deja disponibil formularul pentru profesori. Obiectivul acestui instrument este atragerea și coagularea comunităților locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi, într-un timp cât mai scurt.

    A fost creat de asemenea un taskforce care va genera clase digitale, susținute de oameni de business și personalități din showbiz începând de miercuri, 1 aprilie 2020. În acest fel, elevii cu acces la internet din comunitatea vizată de inițiativă vor primi conținut educațional interactiv, pe toată perioada carantinei.

    Nu în ultimul rând, pe platforma narada.online sunt disponibile spații de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanțăAcest spațiu virtual permite deservirea a peste 30.000 profesori, cărora să le este oferit constant suport pentru a învăța să folosească aplicațiile, platformele și software-urile educaționale. În aceste spații de învățare cadrele didactice vor putea împărtăși între ei know-how și bune practici, și în același timp vor primi informații și consultanță de la voluntari.

  • Articole similare