• Cum faci sa miroasa a proaspat in casa ta



    O casa nu este definita doar de stilul in care este decorata, de modul in care se armonizeaza culorile, de cat de luminoasa sau primitoare este. Mai este ceva pe care, desi la prima vedere nu il identificam, ne structureaza memoria. Este vorba despre mirosul casei care ti se lipeste de nari pentru totdeauna si orice amintire despre casa respectiva vine impreuna cu mirosul ei specific. Nu-i asa ca mirosul de mar, de gutuie sau de lemn ars al casei bunicii este pentru totdeauna intiparit in memoria narilor voastre?

    Odata cu venirea primaverii cu totii simtim un elan de neoprit de a ne curata casa, de a o primeni si improspata. Noi am strans cateva idei care te vor ajuta cu ultimul aspect: mirosul proaspat si inconfundabil al casei tale.

    In comert se gasesc foarte multe odorizante pentru camera, unele dintre acestea avand diverse dispozitive inovatoare pentru pulverizarea uleiului sau a parfumului. De asemenea, in magazine exista si variante chic de parfumuri pentru casa sub forma de sticlute cu parfum si betisoare care ajuta la difuzarea discreta a mirosului.

    Pe langa variantele de parfumuri pentru casa din comert, exista si variante naturale pe care le puteti folosi pentru casa voastra. Pentru absorbtia mirosurilor neplacute, puteti folosi otetul sau bicarbonatul de sodiu cu incredere. Cateva lingurite de otet sau bicarbonat de sodiu intr-un vas cu apa asezat intr-un colt din casa vor actiona ca niste bureti pentru mirosurile neplacute.

    O metoda interesanta de a parfuma casa este fie de a arde cateva granule de zahar intr-o tigaie, fie de a fierbe intr-un ibric un sirop de zahar cu vanilie. Casa voastra va capata un miros discret de caramel.

    Un alt mod de a parfuma casa natural este de a folosi un bol cu flori uscate peste care a fost picurat ulei de lavanda. Pentru sezonul cald, lavanda ajuta si la alungarea insectelor.

    Pentru un miros de citrice, folositi cojile de lamaie si de portocale pe care le impanati cu cuisoare. Dupa ce le-ati taiat fasii sau bucatele mai mici si le-ati decorat cu cuisoare, le asezati intr-un bol, iar acestea isi vor elibera uleiurile esentiale treptat, raspandit un parfum placut.

    Ghivecele cu plante aromatice sau ghivecele cu flori cu parfum puternic sunt iarasi o modalitate eficienta pentru parfumarea naturala a aerului din casa.

    Un pont pentru iubitorii de animale cu litiere in casa sunt frunzele de ceai care absorb mirosurile intepatoare.


  • Articole similare