• Lady in red. Cum sa porti rosu in 2020



    Este culoarea care scoate din anonimat orice tinuta. In acelasi timp clasic si indraznet, rosul este din nou in tendinte, anul acesta. Il poti purta in piesele principale ale tinutei (rochie, sacou, pantaloni) sau il poti folosi doar pentru accesorii, astfel incat sa dai un accent vibrant aparitiei tale. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa integrezi aceasta culoare in alegerile tale vestimentare din acest sezon.

    In primul rand, trebuie sa alegi nuantele care se potrivesc cel mai bine pielii tale. Daca ai un ten mai inchis la culoare, opteaza pentru tonurile care contin portocaliu, precum coral. Daca pielea ta este deschisa, mergi pe variantele care au tonuri rozalii. Daca ai un ten mediu, atunci poti folosi orice nuanta de rosu, pentru ca toate vor arata la fel de bine.

    In cazul in care utilizezi rosu in piesele principale ale tinutei, restul componentelor vestimentare este bine sa ramana in tonuri cat mai neutre. O rochie rosie merge de minune impreuna cu o pereche de pantofi nude sau chiar gri. Variantele in care il combini cu alb sunt, iarasi, o alegere inspirata. Cu toate ca reprezinta un mix clasic, alaturarea rosu-negru cere mai multa prudenta, pentru ca poate sa creeze un look usor demodat. O optiune mai fericita este sa mergi pe accesorii in nuante metalice, care compun un aspect mult mai modern.

    O alternativa pe care nu trebuie sa o ignori este combinatia dintre rosu si accesoriile animal-print, cu imprimeu fie tip leopard, fie zebra. Acestea reprezinta una dintre tendintele principale ale anului acestuia si, impreuna cu rosu, arata absolut spectaculos. Pastreaza, insa, o proportie corecta: daca piesa principala este rosie, atunci foloseste animal print doar la un singur accesoriu, de exemplu, fie la incaltaminte, fie la geanta, niciodata la ambele, pentru ca risti ca intregul look sa cada intr-un regstru usor vulgar.

    Un alt accent pe care poti miza este cel al manusilor rosii din piele foarte fina (o optiune pentru cele mai indraznete), fie al unei bentite late din catifea, care va oferi un accent surprinzator coafurii tale.

  • Articole similare