• Masuri impotriva alergiei la soare




    Alergia la soare este una dintre cele mai raspandite alergii manifestate la nivelul pielii, afectand in special femeile cu pielea deschisa la culoare. Soarele de primavara ne scoate din casa si ne da o noua energie, insa este important de stiut ca soare de primavara favorizeaza cel mai mult aparitia eruptiei polimorfe la lumina, popular stiuta ca alergie la soare. Aceasta se manifesta prin roseata la nivelul tenului si al pielii de pe maini, gat si piept. Este important de stiut ca aceasta alergie poate aparea la o zi, chiar doua dupa expunerea la soare. Pentru prevenirea acestei alergii, exista cateva masuri pe care le puteti lua:

    Nu iesiti niciodata afara fara crema de soare cu factor de protectie. De asemenea, daca alergiile sunt puternice, va puteti gandi la folosirea unor haine cu tesaturi cu protectie UV. In cazul in care alergia se manifesta cu intensitate, tratati pielea cu o crema calmanta sau cu un unguent cu cortizon. De asemenea, pentru calmarea pielii ajuta crema cu aloe vera si crema cu galbenele.

    O alta modalitate este de a obisnui pielea treptat cu lumina, astfel incat atunci cand veti avea o expunere mai indelungata la soare, pielea sa nu sufere un soc.

    De asemenea, in alergiile solare, dieta are si ea un rol important. O dieta bogata in anti-oxidanti va conduce la blocarea radicalilor liberi. Astfel, vitamina E, calciul, fosfatii, acizii grasi Omega 3 ajuta la preventia alergiilor. Alimentele care ajuta sunt laptele, laptele batut, morcovii cruzi.

  • Articole similare