• Anul acesta, Pastele e altfel. Bucuria si iubirea sunt aceleasi



    Pentru prima data, va trebui sa sarbatorim Pastele fara compania familiei si a prietenilor. Este o situatie neobisnuita si neplacuta, insa necesara pentru a combate pandemia de coronavirus. In acelasi timp, daca trecem de disconfort si de ineditul situatiei, putem descoperi sensuri mai profunde ale acestei mari sarbatori crestine. Putem sa ne dam seama ca oamenii care ne sunt dragi ne pot fi aproape si in alt fel decat cel fizic, iar apropierea sufleteasca este cea care conteaza cu adevarat. Ne putem gandi mai mult la ce inseana dragostea fata de semenii nostri, acea iubire fata de Aproape pe care insusi Mantuitorul ne indemna sa o descoperim. De data aceasta, ea inseamna sa ii protejam pe cei mai fragili dintre noi, pastrand distanta chiar si in vreme de sarbatoare. Cand pandemia se va termina, vom sti cu totii ca ne-am aparat semenii, iar acesta este unul dintre cele mai importante lucruri din spiritul Crestinismului.

    Un alt lucru la care Pastele neobisnuit de anul acesta ne ofera ocazia sa reflectam este generozitatea. Sa daruim si sa fim solidari cu semenii nostri sunt cele mai necesare actiuni acum. Daca ai aceasta posibilitate, nu ezita sa donezi bani pentru echipamentele necesare in spitale, acestea vor salva vieti. Daca gandul tau este la oamenii cu posibilitati materiale reduse, le poti comanda online alimente de baza sau chiar si bucate traditionale, precum cozonac sau oua rosii. Daca situatia ta financiara este delicata in acest moment, poti contribui oricum la eforturile celorlalti, chiar si cu un simplu SHARE pe care il poti da in retelele sociale cauzelor pe care le crezi demne de ajutor.

    Un alt subiect de reflectie este chiar masa de sarbatori. De prea multe ori, am considerat ca Pastele sau Craciunul sunt sarbatori ale abundentei. De data aceasta, ne putem da seama ca bucuria este aceeasi si daca suntem mai cumpatati. Sunt zile in care orice resursa conteaza, iar risipa este un fenomen pe care poate abia acum incepem sa il constientizam cu adevarat. Revelatia ca masa de sarbatoare este cel putin la fel de savuroasa si daca punem pe ea doar ceea ce stim sigur ca vom consuma este una dintre ideile care speram ca ne vor ramane si atunci cand pandemia va trece. Iar noi vom reveni la viata noastra imbogatitii cu ganduri care isi asteptau demult randul sa ne preocupe si sa ne ofere noi sensuri.

  • Articole similare