• Cum sa aduci primavara in casa ta




    Pentru foarte multi dintre noi, desi primavara parca a explodat afara, ea este inca departe de sufletul si ochii nostri. Traversam cu totii timpuri dificile, in care suntem nevoiti sa stam mai mult in casa, desi natura si soarele de afara ne imbie la plimbari lungi. Nu o putem face pentru ca stim ca doar asa ii putem proteja pe cei din jurul nostru si pe noi insine. Este poate, cea mai grea primavara din viata noastra.

     Este insa, ca orice primavara, un timp pentru noi inceputuri si noi moduri de a ne raporta la noi si la viata. Si pentru ca nu putem sta in natura atat cat ne-am dori, putem sa aducem natura la noi acasa sau pe balcon. Asadar, pentru a simti acest nou inceput, cand totul in jurul nostru se intoarce la viata si prinde culoare, pentru a ne ridica starea de spirit am putea face cateva schimbari si la noi in casa, in acord cu cele de afara:

    Inlocuiti albul cu verdele si alte culori vii. Daca decorurile pentru toamna-iarna au pus accentul pe texturi moi, pufoase si aducatoare de caldura, cu o paleta de culori neutre – alb, gri, maro -, este timpul sa scoatem din debara accesoriile de primavara-vara: pernute inflorate, paturele subtiri si colorate, covorase in culori mai vii.

    Decorati-va unul din peretii camerei de zi cu poze inspirate din natura: iarba, flori de primavara, crengute inflorite. Aveti nevoie doar de o imprimanta color si de o hartie mai calitativa. Daca nu dispuneti de aceste materiale, rugati-va prietenii sa vi le imprime!

    Plantati in ghivece cateva plante de primavara. Nu este nevoie sa iesiti la cumparaturi, online se gasesc foarte multe optiuni pentru seminte, dar si pentru recipiente.

    Atunci cand mergeti la cumparaturi pentru necesarul saptamanal, cumparati-va flori. Acestea vor inveseli casa si va vor bucura privirea pentru foarte multe zile.

    Faceti combinatii puternice: alb cu galben, verde cu fucsia, lime cu galben, albastru marin cu argintiu.

    Deschideti larg ferestrele si lasati aerul sa patrunda in casa. Minunati-va de un nou inceput in fiecare zi si lasati razele soarelui sa va mangaie de la fereastra.

    Si nu uitati, aceasta este o primavara pe care ne-o vom aminti pana la adanci batraneti. Pentru ca am fost curajosi, disciplinati si solidari unii cu ceilalti!


  • Articole similare