• Cum sa iti faci bucataria sa sclipeasca de curatenie




    Aceasta perioada in care #stamacasa este perfecta pentru a rezolva multe dintre treburile gospodaresti pe care le amanam de atata vreme. Cu atat mai mult cu cat se apropie si Pastele, este o idee excelenta sa folosesti aceste zile pentru o curatenie generala in bucatarie. In definitiv, ea reprezinta spatiul in care pregatim bunatati pentru familia noastra si ne bucuram sa experimentam retete care vor face deliciul tuturor. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ai o bucatarie care sclipeste de curatenie:

     Ai neglijat prea multa vreme plasa de filtru de la hota aragazului? O poti face sa arate din nou ca noua, daca o lasi la inmuiat in apa fierbinte, in care ai adaugat si Borax.

     Ochiurile de la aragaz au adunat pete de grasime? Vor straluci iarasi, daca le lasi peste noapte in apa cu putin amoniac.

     Aparatele electrocasnice care au si ele aceeasi problema a petelor de grasime pot fi curatate excelent cu ajutorul unui servetel peste care ai turnat cateva picaturi de ulei de gatit. 

    Dupa ce urmele sunt indepartate, sterge-le din nou cu un burete peste care ai turnat putin detergent de vase. La final, clateste-le cu buretele inmuiat in apa calduta.

     Robinetele au pete de calcar? Infasoara-le peste noapte in pungi de plastic in care pui decalcifiant. A doua zi vor sclipi ca in rafturile magazinului!

     Dupa ce speli chiuveta ca de obicei, ii poti da un lustru special folosind doar un pic de faina, pe care o imprastii pe toti peretii chiuvetei uscate  si apoi o indepartezi cu un prosop de hartie.

     Gaura de scurgere a chiuvetei merita si ea sa fie improspatata. Poti face acest lucru punand peste ea cateva bucati de lamaie si cuburi de gheata. Pe masura de gheata se topeste, intreaga teava de canalizare va primi un refresh.

     Pentru a mentine sertarele curate cat mai mult timp, foloseste trucul vechi: pune pe fundul lor un strat de hartie, dupa ce le termini de curatat.

  • Articole similare