• Decoruri pentru masa de Paste




    Pastele acesta il vom petrece in izolare, fara a avea familia extinsa impreuna. Chiar daca este dificil de acceptat si trait aceasta separare, trebuie sa ne amintim ca doar asa ne putem proteja unii pe altii si, in special, pe cei vulnerabili din familiile noastre. Cu toate acestea, Pastele este o sarbatoare a luminii si a recladirii sperantei. De aceea, si de aceasta data, trebuie sa facem tot ce ne sta in puteri pentru a face din acest Paste o adevarata sarbatoare, in care sa celebram speranta, invierea si viata.

    Cu siguranta multi dintre voi veti pregati bunatati pentru masa de Paste care va vor aduce multa implinire si confort. Dar cum putem pregati casa pentru sarbatoarea de Paste? Iata cateva lucruri pe care le puteti face:

    Multe dintre familii trec printr-o situatie financiara instabila, de aceea, bugetele pentru decoratiuni vor fi probabil reduse la minimum sau chiar complet taiate. Nu este nicio problema, din fericire internetul ne ofera foarte multe idei de decoruri folosind deja ceea ce avem prin casa. Spre exemplu, un cos de rachita pe care il putem decora cu salcie sau alte crengute de copac si langa care putem aseza oua inrosite.

    De asemenea, putem aseza intr-o vaza crengute inflorite, de care sa agatam oua vopsite.

    Mizati pe lumanari parfumate sau pur si simplu lumanari decorative, colorate. Alaturarea dintre crengute inflorite de copac, lumanari si oua vor crea atmosfera specifica de Paste. Aceste trei elemente pot fi replicate in diferite locuri din casa: pe masa de Paste sau pe masuta de cafea.

    O alta ideea ar fi sa confectionati singuri decoruri folosindu-va de tuturialele de pe YouTube. Astfel, puteti crea din hartie colorata flori de hartie sau cosulete din carton. 

    De asemnea, puteti transforma borcane folosite pentru conserve in adevarate decoruri de Paste. Cum? Lipiti pe ele un ou sau un iepuras cu lipici care se poate sterge si vopsiti restul borcanului in culori pastelate. Va puteti folosi inclusiv de acuarelele copiilor. Dupa ce ati terminat de vopsit/pictat borcanul, inlaturati micul ou sau iepuras si legati la gat borcanul cu putina sfoara. Aseazati in el crengute sau o lumanare.


  • Articole similare