• La ce ateliere creative poti merge in timpul liber



    Oamenii au nevoie de relaxare si de socializare in afara contextelor de munca si de familie. Din fericire, in cazul in care locuiti intr-un oras mai mare, exista nenumarate optiuni de ateliere creative, unde va puteti dezvolta anumite pasiuni sau interese. Noi am adunat cateva idei de ateliere pe diverse teme pentru a va inspira:

    Ateliere de olarit. Obiectele din ceramica sunt tendita acestui an in materie de design interior. Fie ca vorbim de farfurii, cani, pahare, vaze, boluri de bucatarie, ceramica infrumuseteaza casa si ce poate fi mai frumos decat obiectele realizate chiar de voi ? Este drept ca olaritul nu este o activitate chiar simpla si cu siguranta din mana voastra nu va iesi arta de la primul curs, insa tocmai de aceea, un atelier pe o perioada mai lunga de timp va poate introduce mai bine in tainele lucrului cu lutul si in diverse tehnici de ardere si smaltuire. Cu siguranta nu este o munca usoara, insa poate fi o munca care va goleste de ganduri si va incarca cu optimism.

    Ateliere de Ikebana sau aranjamente florale. Apropierea de flori ne incarca de energie si de o stare de bine generala. Este atata frumusete, delicatete si energie in flori incat este imposibil ca acestea sa nu vi se transmita. De multe ori, locuinte noastre mici nu ne permit sa avem atatea flori pe cat ne-am dori. In acest caz, daca va plac florile si aranjamente florale, puteti merge la un atelier de Ikebana unde veti invata tehnici complexe ale decorului cu flori.

    Ateliere de caligrafie. Cand erati copil vi se spunea adesea ca scrieti urat? Ati trecut prin experienta traumatizanta a ruperii paginilor din caiet pe motiv de scris urat? Toate acestea au lasat urme adanci asupra voastra si aveti in continuare o parere foarte proastra despre capacitatea voastra de a scrie frumos ? In acest caz, mersul la un atelier de caligrafie poate fi terapeutic. In acest fel, ii veti putea dovedi copilului din voi ca sunteti capabili si ca totul se poate indrepta.

    Ateliere de vopsire a textilelor. La aceste ateliere puteti invata cum sa reconditionati fete de masa, draperii, haine care va sunt dragi dar pe care nu le mai puteti purta din cauza faptului ca in timp s-au decolorat dupa spalari.


  • Articole similare