• LUCRURI FASCINANTE DESPRE FLORI



    Primavara a inceput sa isi intre in drepturi depline. Chiar daca, pentru un timp, nu ne putem bucura de ea asa cum faceam pana acum si suntem nevoiti sa ne amanam plimbarile in parc, ii putem simti farmecul chiar si daca o privim doar pe fereastra. Pomii incep sa infloreasca iar gradinile din jurul blocurilor incep sa se umple de frumusete si culoare. Cu atat mai potivit sa aflam cate informatii fascinante ascunde lumea florilor. Iata cateva dintre acestea:

     Trandafirii sunt ”inruditi” cu migdalele, piercicile, nectarinele si perele.

     In secolul al XVII-lea, lalelele aveau in Olanda o valoare mai mare decat cea a aurului.

     Bulbii de lalea pot inlocui ceapa, in anumite retete de mancare. De fapt, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ei chiar erau folositi in mod frecvent ca alimente, din cauza penuriei de mancare.

     Cea mai mare floare din lume este considerata Titan Arum. Ea produce flori inainte de peste 3 metri. O alta particularitate a sa este mirosul extrem de neplacut pe care il degaja.

     In Egiptul Antic, lotusul era considerata o floare sfanta si un simbol al renasterii si al vietii eterne.

     Popularitatea florilor la nunti este datorata, in buna masura, Reginei Victoriei. Aceasta iubea florile atat de mult incat adeseori purta o coronita impletita, in locul coroanei regale. De asemenea, la nunta ei a tinut foarte mult la aranjamentele florale, care au fost preluate ca model de nobilime, iar apoi obiceiul s-a extins in intreaga societate.

     Dupa dezastrul de la Cernobîl, floarea-soarelui a fost folosita pentru decontaminarea apelor, dar fiind ca radacinile acestei plante au capacitatea de a reduce prin absorbÈ›ie nivelul de radioactivitate din apa.

     Exista o specie de flori al caror miros este identic cu cel al ciocolatei. De fapt, exact asa se si numesc: Chocolate Cosmos. Sunt originare din Mexic si, in ciuda faptului ca sunt considerate pe cale de disparitie in salbaticie, pot fi inca admirate in gradinile locuitorilor din aceasta zona.
  • Articole similare