• Mini-gradina de apartament: bucurie si culoare in casa ta






     Iata de ce este un moment excelent sa iti construiesti o mini-gradina chiar in locuinta ta. Daca ai un balcon sau o terasa, atunci poti conta pe un spatiu destul de generos. In cazul in care locuinta ta nu are balcon sau terasa, atunci poti apela la plante in ghiveci, care vor crea aceeasi atmodfera optimista. Oricare ar fi varianta care ti se aplica, iata cateva lucruri de care e bine sa tii cont:

    In primul rand, trebuie sa te gandesti care sunt florile pe care le doresti. Mai ales in cazul in care ai animale de apartament, verifica cu multa atentie daca plantele tale preferate sunt sau nu toxice pentru micii tai prieteni cu patru labute. In cazul in care acestea prezinta vreun risc, este mai bine sa te reorientezi catre altele sau sa te asiguri ca se vor afla intr-o zona la care animalutul tau nu are acces.

    Odata lista de flori facuta, documenteaza-te cat mai bine despre fiecare dintre ele. Afla ce fel de sol le este necesar, daca prefera soarele sau le prieste mai degraba umbra si ce reactie au la umiditatea din atmosfera. Sunt amanunte pretioase, care te vor ajuta sa achizitionezi pamantul care le va ajuta sa creasca sanatoase, dar si sa le asezi exact acolo unde se pot dezolta cat mai bine.

    Odata solul cumparat, achizitioneaza si cateva ghivece sau jardiniere. In cazul in care iti vei instala o gradina verticala pe balcon, calculeaza foarte bine distanta dintre recipiente, luand in consideratie dimensiunile pe care florile le vor atinge la maturitate.

    Un alt aspect in legatura cu care trebuie sa iti faci temele este cantitatea de apa necesara fiecarei plante. La fel ca oamenii, florile au propriile necesitati. Noteaza-ti cat de des trebuie udata fiecare in parte si pastreaza lista la indemana, pentru ca, daca nu parcurgi corect acest proces, se pot usca extrem de repede.


  • Articole similare