• Trucuri pentru vopsirea părului



    Vopsirea părului acasă este mai confortabilă și necesită mai puțin timp și mai puțini bani dacă te pricepi. Da, mereu ai la dispoziție un pliant cu instrucțiuni, dar asta nu te ajută cu petele de pe frunte care rămân la final. Nu îți face griji, toate am pățit asta. Dar vopsitul acasă poate fi un fleac dacă înveți câteva trucuri. Citește-le, relaxează-te și bucură-te de viitoarea colorare. În fond, e vorba de timp pe care ni-l dedicăm nouă, nu? Pentru a obține un rezultat ca la salon și pentru a avea un proces de vopsire relaxant, e suficient să știi aceste câteva recomandări utile.

    1. INSTRUCȚIUNILE EXISTĂ PENTRU UN MOTIV
    Aceasta nu e neapărat o recomandare, ci un memento important înainte să începem. Nici să nu te gândești să sari peste acest pas. Citește mereu instrucțiunile cu atenție și respectă-le cu strictețe. Vopsirea părului nu e un moment bun pentru improvizație.

    2. REGULA CELOR 2 CUTII
    Dacă părul tău trece de linia umerilor și are tendință de uscare, asigură-te că ai cumpărat două cutii de vopsea. Oricum, dacă rămâi cu o cutie în plus, o poți păstra pentru data viitoare.
    SFATUL EXPERTULUI
    Amestecă vopseaua cel puțin 45 de secunde – astfel totul va fi bine omogenizat.

    3. CREMĂ, PASTĂ DE DINȚI, ULEI DE MĂSLINE
    Dacă vrei să te vopsești, ar trebui să ai pe aproape trei produse, în special dacă ai optat pentru o culoare mai închisă. Înainte de vopsire, aplică un strat generos de cremă la tâmple, pe linia de contur a părului, pe gât și pe urechi – astfel vopseaua nu îți va păta pielea. Aplică acest strat cu atenție, fără a atinge părul – în caz contrar, vopseaua nu va prinde. Dacă totuși te-ai pătat, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și freacă petele cu acest amestec cu ajutorul unei dischete de demachiat. Sfat bonus: Poți înlocui crema cu un balsam de buze simplu cu o consistență mai densă.
    4. SECȚIUNI, SECȚIUNI ȘI IAR SECȚIUNI
    Împărțirea părului în secțiuni este cheia succesului pentru un rezultat uniform atunci când te vopsești. Cel mai bun mod de a împărți părul în secțiuni este să îți împarți mai întâi părul pe verticală, din centrul frunții spre ceafă, și apoi orizontal de la o ureche spre cealaltă. Astfel, părul va fi împărțit în 4 secțiuni egale. Acum, începe să aplici vopseaua de la spate spre față. Astfel, culoarea va sta mai mult timp în partea din spate a capului, unde părul are în mod natural o culoare mai închisă. Pentru a fixa secțiunile de păr folosește niște clame din plastic.

    5. FOLOSEȘTE DOUĂ OGLINZI
    Un truc simplu, dar foarte util. Vopsirea părului de la spate poate fi dificilă și e posibil să ratezi anumite puncte. Îți recomandăm să ai o oglindă la îndemână și să o folosești pentru a verifica dacă ai vopsit toate secțiunile de la spate.

    6. PORNEȘTE UN CRONOMETRU
    Dacă te bazezi pe faptul că doar verifici cât timp a rămas, dezastrul poate fi inevitabil. Multe lucruri ne pot distrage atenția în timp ce ne vopsim. Citim o carte, vorbim la telefon, căutăm ceva pe internet, etc. Și ratăm foarte ușor ora la care trebuie să îndepărtăm produsul din păr...

    7. NU ARUNCA MĂNUȘILE DUPĂ VOPSIT
    Păstrează-le și pentru etapa spălatului. Vopseaua de păr îți poate păta unghiile și mâinile atunci când o îndepărtezi din păr, la fel cum te poți păta când o aplici.

    8. APLICĂ ULEI ÎNAINTE SĂ ÎNOȚI
    După vopsire, ești încântată de noul stil și cu siguranță vrei să îl menții cât de mult timp posibil. Unul dintre factorii care pot afecta rezultatul vopsirii este apa din piscină. Conținutul de clor al apei din piscină îți poate strica rezultatul și poate deteriora părul. Protejează-ți părul aplicând pe el ulei de cocos (sau de argan, de macadamia, de migdale,...), care va acționa ca o barieră între clor și culoarea părului.



      





  • Articole similare