• Ceaiul: frumusete intr-un plic





    O ceasca de ceai savurata dimineata sau spre dupa-amiaza este o placere de care se bucura multi oameni, chiar daca nu respecta neaparat ritualul britanic ”5 o’clock”. Este, de asemenea, un obicei bun si pentru sanatatea noastra, intrucat proprietatile medicale ale anumitor ceaiuri sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Te-ai gandit, insa, ca tot ceaiul poate fi si un aliat pretios pentru frumusetea si ingrijirea ta? Este un lucru cat se poate de adevarat. Iata cateva metode prin care poti include ceaiul in rutina ta cosmetica:

    Impotriva ochilor umflati. Ai avut o noapte grea sau treci printr-o perioada de oboseala acumulata, iar acest lucru se vede in pungile de sub ochi si privirea obosita? Ai remediul chiar pe raftul din bucatarie. Inmoaie doua pliculete de ceai in apa calduta si aplica-le pe pleoape. Lasa-le sa actioneze cateva minute si vei observa ca aspectul ochilor tai s-a imbunatatit semnificativ.

    Impotriva arsurilor cauzate de soare. Cateva minute de imprudenta si pielea ta se inroseste si ustura. Poti combate efectele nedorite ale razelor solare cu ajutorul ceaiului. Prepara o infuzie din cateva pliculete de ceai si apa fierbinte, las-o sa se raceasca si imoaie in ea un prosop sau o tesatura curata de bumbac. Las-o timp de 30 de minute pe zonele afectate si vei vedea cum ardurile se vor estompa. Este efectul acidului tanic, pe care ceaiul il contine.

    Daca pielea ta este afectata de acnee, ceaiul verde poate fi salvarea. Prepara ceaiul asa cum faci in mod obisnuit, apoi sterge-ti pielea cu pliculetul pe care l-ai utilizat. Daca faci acest tratament in mod regulat, vei constata cu acneea se vindeca, datorita proprietatilor antibacteriene pe care le are ceaiul verde.

    Tot ceaiul verde, dar si cel negru sunt cele care iti pot ajuta parul sa capete mai multa stralucire. O data la doua saptamani, spala-ti podoaba capilara cu o astfel de infuzie, dupa ce ai aplicat samponul pe care il folosesti in mod obisnuit. La final, clateste cu apa din belsug si bucura-te de rezultat!

  • Articole similare