• Cum sa iti tonifiezi bratele la tine acasa



    Vara este tot mai aproape si, odata cu ea, vom imbraca din nou tricouri, maiouri sau bluze fara maneci. Pentru a le pune in valoare cat mai bine, avem, insa, nevoie ca bratele noastre sa fie intr-o forma cat mai buna. Cum salile de sport sunt, inca, inchise, te poti gandi la cateva exercitii extrem de eficiente, pe care le poti executa chiar la tine acasa. Iata cateva sugestii:

    Plankul cu “bataie”. Din pozitia de plank, adica cea in care te afli la orizontala si iti sustii corpul doar cu ajutorul mainilor si al degetelor de la picioare, desprinzi alternativ cate o mana de pe sol si iti atingi umarul opus. Daca te afli la nivel incepator si miscarea ti se pare prea dificila, incearca sa distantezi picioarele mai mult si vei constata ca iti va fi mai usor sa executi exercitiul. Pentru inceput, iti recomandam sa realizezi cate 5-8 repetari pentru fiecare brat.

    Plankul lateral este un alt exercitiu foarte eficient pentru brate. Ridica-te din pozitia lungit pe o parte, sprijinindu-te doar intr-un brat. Fii atenta ca mana in care te sprijini sa fie perfect aliniata cu umarul. Mentine pozitia laterala sprijinindu-te si in picioare. Ridica bratul opus cat mai sus si mentine pozitia cat mai mult timp. Nu te ingrijora daca la inceput vei reusi sa stai in aceasta pozitie doar cateva secunde, este important sa perseverezi.

    Flotarile sunt un alt exercitiu clasic, insa pe a carui eficienta poti conta. Probabil ca le-ai vazut executate in mai multe tutoriale sau chiar in filme, asa ca merita sa le incerci si tu. Nu te descuraja daca la primele incercari vei reusi doar una sau doua. Pe masura ce bratele tale isi dezvolta musculatura, vei constata ca numarul de repetari pe care le poti executa va creste dfin ce in ce mai mult.

    O alta varianta a flotarilor la care merita sa te gandesti este cea in care executi miscarea cu picioarele ridicate pe un scaun. Mainile vor fi in continuare sprijinite pe sol, insa aceasta pozitie, in care picioarele se afla intr-o pozitie mai ridicata decat restul corpului, iti va exersa muschii bratelor la un nivel superior.

  • Articole similare