• Lamaile, ingrediente naturale pentru frumusetea ta




    Stim, deja, ca lamaile reprezinta un aliment benefic pentru sanatatea noastra, datorita cantitatii mari de vitamina C pe care o contin. Insa la fel de importanta este si informatia ca aceste fructe sunt si un aliat pretios in rutina noastra cosmetica, mai ales in perioade precum aceasta, in care trebuie sa avem grija de frumusetea noastra din interiorul casei. Iata cateva feluri in care poti folosi lamaile pentru ingrijirea ta:

    Sunt excelente pentru a combate punctele negre de pe fata, printr-o metoda extrem de simpla. Pur si simplu taie o lamaie in doua si sterge-ti fata cu una dintre jumatati, lasand sucul sa intre bine in pori. Las-o sa actioneze si clateste-ti fata cu apa, dupa cinci minute.

    Ti-au ramas pe fata cicatrici dupa o eruptie acneica? Este mai greu sa ajungi la un dermatolog in aceasta perioada, insa ai solutia chiar in frigiderul tau. Stoarce cateva picaturi de suc de lamaie pe un tampon de bumbac si sterge zonele afectate. Vei constata rezultatele in scurt timp, pentru ca sucul de lamaie are un efect asemanator celui de peeling chimic, insa intr-o varianta naturala.

    Vrei ca parul tau sa aiba reflexe mai deschise? Nu este cazul sa amani aceasta dorinta, doar pentru ca saloanele de coafura sunt, inca inchise! Stoarce sucul a patru lamai si amesteca cu un sfert de cana de apa calduta. Toarna solutia intr-un pulverizator si aplic-o pe par. Incearca sa ramai la soare timp de 30-60 de minute si, apoi, spala-ti parul si aplica si un balsam la final. Dupa ce se va usca, te vei bucura de reflexele pe care le-ai obtinut.

    Te nemultumesc unghiile tale fragile, care se rup cu usurinta? 

    Incearca un remediul extrem de simplu si eficient: o data pe saptamana, scufunda-le intr-un bol in care ai pus suc de lamaie. Lasa-l sa actioneze timp de 10 minute si, apoi, clateste cu apa calduta. Nu doar ca vor deveni mai puternice, dar lamaia va indeparta si eventualele pete care pot sa apara pe suprafata unghiilor. Iata cum ai realizat un tratament de manichiura chiar la tine acasa!

  • Articole similare