• Micile secrete ale unei supe delicioase




    Nelipsita din meniul nostru, supa poate fi mai mult decat un fel clasic de mancare. Ea poate deveni o adevarata delicatesa, cu conditia sa stii cateva secrete care o vor face cu adevarat spectaculoasa.

    In primul rand, marii bucatari recomanda o strategie general valabila, pe care e bine sa o respecti intotdeauna: dubleaza cantitatile la care te-ai gandit initial. Supa este unul dintre felurile de mancare al caror gust este cu atat mai bun cu cat sunt pregatite intr-un volum mare. Daca te ingrijoreaza ideea ca nu va fi consumata in intregime si vei ajunge sa o arunci, avem o solutie si pentru lucrul acesta: jumatate din supa poate fi folosita imediat, iar cealalta jumatate poate fi congelata si o vei putea utiliza oricand doresti.

    Al doilea sfat iti va solicita atentie si precizie, insa este foarte important: ia in calcul timpul de fierbere al fiecarui ingredient. De exemplu, morcovul si cartoful nu au nevoie de aceeasi durata de timp pentru a fi gata. Daca le pui in oala in acelasi timp, una dintre legume va fi compromisa, pentru ca nu va avea gustul la potential maxim. De aceea, noteaza-ti exact intervalul de timp necesar fiecarei legume si tine cont de acesta atunci cand le introduci in procesul de fierbere.

    Pune sare abia la final, cand supa este aproape gata. Unele legume au cantitati importante de sodiu, mai ales daca le folosesti sub forma de conserva. De aceea, abia atunci cand supa este la sfarsitul fierberii iti poti da seama exact de cata sare are nevoie.

    Pentru ca fiecare ingredient sa isi dezvolte intregul potential de gust, este preferabil ca fierberea sa se desfasoare la foc mic. Daca nu respecti aceasta regula si legumele vor fi preparate termic accelerat, atunci supa ta va fi mai putin gustoasa.

    Daca preferi sa dregi supa cu smantana, intotdeauna incalzeste-o pe aceasta din urma inainte sa o adaugi in oala. In cazul in care omiti aceasta etapa, smantana va avea un aspect branzit si o aroma alterata.

    In concluzie, indiferent ce ingrediente preferi sa adaugi in supa, unul trebuie sa nu lipseasca niciodata: rabdarea.

  • Articole similare