• Unde putem merge dupa prima etapa de relaxare a conditiilor de izolare



    Incepand cu 15 Mai, vom avea mai multa libertate de miscare, insa asta nu va insemna ca noi nu vom continua sa ne luam toate masurile de protectie si preventie impotriva raspandirii virusului COVID-19. Aceasta inseamna ca pentru orice deplasare vom face va trebui sa avem asupra noastra masca de protectie, manusi si un mic dezinfectant pentru orice situatie in care ne vom regasi impreuna cu mai multi oameni. In cazul in care vom merge in aglomeratii – piete, terase, bulevarde, mijloace de transport in comun, muzee, etc – va trebui sa avem in permanenta grija de a pastra distanta sociala de minimum 2 metri. 

    Asadar, chiar daca prima etapa de relaxare a inceput, o mare parte din masurile de preventie a raspandirii virusului vor fi pastrate. Cu toate aceste masuri care vor continua, noi vom putea totusi iesi din case si in scopuri de relaxare. Unde vom putea merge:


    La muzeu – Muzeele vor fi primele spatii culturale deschise asta si pentru ca acestea beneficiaza de spatii largi, unde distanta sociala poate fi pastrata. Muzeele din toate orasele isi vor deschide larg portile. Fie si pentru ca acestea vor fi primele obiective culturale deschise, merita sa va faceti un plan de vizite la muzeele din orasul vostru. Este o ocazie minunata de a le vizita si de a va bucura de o iesire in oras cum nu ati mai avut demult. 


    Vizitarea rudelor si parintilor – Vizitele la parinti si rude vor fi premise incepand cu 15 Mai. Cu siguranta v-a fost foarte dor de familia voastra extinsa iar acum aveti ocazia sa va revedeti. Cu toate acestea, fiti precauti cu imbratisarile si apropierea personala, in special daca mergeti la parinti mai in varsta sau la bunici. Chiar daca mergem sa-I vizitam, trebuie in continuare sa-i protejam pe cei dragi si pe noi insine. 

    Iesirea la picnic – Incepand cu 15 Mai, veti putea iesi in natura, insa cu respectarea regulilor de igiena si de protectie personala. Pentru aceasta iesire, alegeti acele locuri mai putin aglomerate. 

    Iesirea in parc – Desi nu au anuntat o masura ferma in aceasta privinta, cel mai probabil parcurile vor fi redeschise, insa cu repectarea regulilor de care am vorbit la inceput. Spre deosebire de parcuri, locurile de joaca vor ramane inchise. 

    Iesiri la munte si la mare -  Deocamdata, iesirile la munte si la mare nu vor putea fi facute cu scop de agrement, chiar daca dupa 15 Mai incepe deschiderea treptata a hotelurilor. In primele doua saptamana dupa 15 Mai, veti putea merge la munte sau la mare doar cu un anumit scop: interes de serviciu, vizitarea unei rude, transportul sau ridicarea unor bunuri. 

    Mersul la biserica si alte lacase de cult – Bisericile si alte lacase de cult se vor redeschide din 15 Mai, insa si acestea vor trebui sa respecte anumite reguli. Intrarea in biserica nu se va face fara un triaj al persoanelor, distanta sociala trebuie mentinuta, prin urmare in biserica vor avea acces un numar limitat de persoane.

     In acelasi timp, Institutul National de Sanatate Publica ne recomanda evitarea atingerii obiectelor de cult, iar bisericile vor trebui sa asigure pahare si lingurite de unica folosinta pentru anumite ritualuri. 

    Restrictiile de calatorie in alte tari se mentin deocamdata, noi masuri de deschidere a traficului rutier si aerian fiind luate in considerare in a doua jumatate a lunii mai. 

  • Articole similare