• Zgomotul alb: magia care ii adoarme pe bebelusi




    In primele luni de viata, somnul bebelusului este una dintre cele mai mari provocari pentru parinti. Reglarea ritmului de odihna nu este usoara pentru un nou-nascut, pentru ca aceasta face parte dintr-un intreg sistem de adaptare a copilului la mediul exterior.
    Zgomotul alb este un instrument foarte eficient care poate ajuta in acest proces. Iata cateva informatii extrem de utile despre acesta:

    In primul rand, trebuie sa stim ce este zgomotul alb. Acesta reprezinta sunetele care au o intensitate si o tonalitate asemanatoare cu cele pe care copilul le auzea in mediul intrauterin. De aceea, il ajuta sa se simta in siguranta si ii creeaza un mediul familiar, care il linisteste si il ajuta sa doarma.

    Metodele de a crea zgomot alb sunt foarte diverse. Printre acestea se numara zgomotul de aspirator, al masinii de spalat sau al uscatorului de par sau cele create de un aparat de radio pe o frecventa in care nu exista niciun post in emisie. Insa nu este nevoie sa folosesti aparatura respectiva, cu atat mai mult cu cat poate fi riscant sa tii aspiratorul sau masina de spalat in priza timp de ore intregi. Pe YouTube sau pe alte aplicatii poti gasi ore intregi de inregistrari cu zgomot alb, care sunt la fel de eficiente.

    Ce trebuie sa mai stii este ca nu este necesar sa folosesti sunetele respective la volum maxim. Dimpotriva, este recomandat sa incepi de la un volum scazut si sa il cresti doar daca bebelusul tau simte nevoia. In plus, este important sa nu lasi niciodata aparatul folosit in patutul copilului. Pune-l undeva in apropierea sa, insa in asa fel incat sa nu poata ajunge la el.

    Daca bebelusul nu pare incantat de un sunet la prima incercare, nu te descuraja, S-ar putea ca zgomotul pe care il prefera sa fie altul, asa ca e bine sa continui testarile, pana cand il gasesti pe cel potrivit.

    Muzica nu face parte din categoria zgomotului alb, asa ca nu are sens sa insisti sa o utilizezi, daca micutul tau nu pare sa fie linistit de ea. Insa, daca ai un bebelus meloman, poate fi o solutie, cu conditia sa gasesti ritmul pe care acesta il prefera.



  • Articole similare