• 5 carti de citit vara asta


    Stim cu totii ca vara este mai degraba pentru lecturi lejere, care pot fi citite atat pe plaja, la picnic sau la strand. Thrillere, biografii, povesti de dragoste, jurnale de calatorii, acestea sunt in general genurile de lectura pe care ne place sa le avem in vedere pe timpul verii. Iar partea buna este ca multi dintre autorii preferati au carti proaspat iesite in piata. Iata recomandarile noastre:

     

    Viata mincinoasa a adultilor – cea mai recenta carte a scriitoarei Elena Ferrante care va sta si la baza unui unui nou serial produs de Netflix. Precum celebra tetralogie care a facut din Elena Ferrante o scriitoare globala, Viata mincinoasa a adultilor are acelasi loc de desfasurare: Napoli, iar personajul principal este tot unul feminin, al carui destin este urmarit din copilarie pana in adolescenta, in anii ’90.

     

    Copiii de pe Volga de Guzel Iahina. Tradusa și publicata in Romania abia anul acesta, Copiii de pe Volga reprezinta al doilea roman al scriitoarei de origine tatara dupa debutul glorios cu romanul Zuleiha deschide ochii. Ca si in cazul primului sau roman, Guzel Iahina ramane fidela interesului sau pentru felul in care istoria si political invadeaza vietile oamenilor maturand destine si schimband totul din radacini. De aceasta data, povestea are sub lupa lumea coloniilor germane de pe Volga vazuta prin prisma unei tulburatoare iubiri dintre profesorul Iakob Ivanovici Bach si tanara Klara.

     

    Călătoria Cilkăi este continuare bestsellerului Tatuatorul de la Auschwitz scris de Heather Morris. Romanul pornește de la povestea adevărată a Cilkei Klein, o tanara al carei destin este cu adevarat dramatic, aruncata dintr-un lagar in altul, de la Auschwitz-ul eliberat de sovietici in gulagul Vorkuta, dincolo de Cercul Polar. Viata ei este despre lupta si speranta care nu moare niciodata, despre renastere prin iubire si prietenie.

     

    Alias Grace, un roman plin de suspans scris de una dintre cele mai apreciate scriitoare britanice, Margaret Atwood si care a inspirat serialul cu acelasi nume de pe Netflix. Romanul investigheaza destinul uneia dintre cele mai controversate femei ale secolului XIX, considerata de unii o criminala fara sange iar de altii o victima neajutorata a unui complice violent.

     

    Institutul, cel mai recent thriller al lui Stephen King, mixul perfect intre solidaritatea prieteniilor dintre copii in fata unui pericol, universul inspaimantator al unei lumi inchise si conspiratia unei institutii malefice, care vrea sa exploateze talentele unor copii cu puteri supranaturale.

     


  • Articole similare