• Cum sa arati mai bine in fotografii

    Traim in perioada in care fotografia reprezinta nu doar o arta, dar si un instrument frecvent utilizat pentru a ne exprima personalitatea, dar si pentru a ne creste popularitatea in social media. Cu toate acestea, se intampla destul de des ca foarte multe dintre noi să nu fim  multumite de felul in care aparem in fotografii.

    Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti gasesti cele mai eficiente posturi de a te lasa fotografiata, astfel incat sa fii multumita de aparitia ta in poze.

    Primul pas pe care trebuie sa il faci implica onestitatea si cunoasterea. Studiaza mai multe fotografii cu tine. Identifica exact ce te nemultumeste. Observa unghiurile si pozitiile care te avantajeaza.

    Daca ai obiceiul sa inchizi ochii exact in momentul in care este realizata fotografia, invata sa clipesti chiar inainte ca fotograful sa apese pe buton si sa deschizi ochii incet, imediat dupa aceea.

    Pentru a evita sa apari cu barbie dubla, intinde gatul (insa nu exagerat de mult) si apleaca-ti capul foarte usor. Este o pozitie despre care vei constata ca te ajuta sa iti imbunatatesti fizionomia.

    Lumina este, adeseori, factorul care face diferenta intre o fotografie reusita si una de care nu esti deloc multumita. Fii atenta la pozitia Soarelui, in raport cu tine. Daca acesta se afla in spatele tau, va aparea efectul ”contre-jour”, adica vei fi invaluita in umbra. Daca Soarele este pozitionat exact deasupra ta, atunci pe fata vor aparea umbre inestetice. Cel mai avantajos este sa te asezi in asa fel incat sursa de lumina sa fie exact in fata ta. Cea mai buna lumina este cea naturala, asa ca o sugestie ar fi sa pozezi cat mai des langa o fereastra prin care razele sunt si filtrate, astfel incat vei fi pusa cel mai bine in valoare.

    Fii atenta la vestimentatie. Poarta haine cat mai structurate, care iti avantajeaza silueta. Daca nu esti multumita de forma ta fizica, foloseste un truc simplu: poarta o curea cat mai colorata in jurul taliei, astfel incat sa creezi efectul de situeta-clepsidra. Cat despre culori, trebuie sa stii ca, in fotografii, cele mai multe tipuri de ten sunt avantajate de nuantele neutre: bej, gri, oliv, alb sau bleumarin.


  • Articole similare