• Cum iti ajuti parul sa ramana sanatos dupa o zi de plaja




    Una dintre cele mai mari placeri ale verii este sa te bucuri de cateva zile de plaja, in care sa te relaxezi si sa iti lasi toate grijile de parte. Mai ales dupa o perioada atat de complicata cum au fost ultimele luni, imaginea ta pe un sezlog, cu un cocktail in mana sau in valurile marii este, probabil, unul dintre lucrurile pe care le astepti cu cea mai mare nerabdare sa devina realitate. Trebuie sa stii, insa, ca soarele si apa sarata din mare, oricat de placute ar fi, pot reprezenta o reala amenintare pentru parul tau: il deshidrateaza si il pot deteriora destul de grav. Iata cateva idei care te vor ajuta sa iti protejezi parul, atunci cand esti pe plaja.

    Prima optiune este sa il acoperi, cu o bandana sau cu o esarfa intr-o culoare deschisa. In afara faptului ca acestea vor face ca razele Soarelui sa nu ajunga direct la podoaba ta capilara, vor tine la distanta si nisipul sau particulele de sare din apa sau din aer. Daca te simti intr-o dispozitie extravaganta, incearca sa aranjezi esarfa in forma unui turban. Iti va crea un aspect general extrem de chic si de spectaculos.

    Daca preferi sa iti lasi parul liber, atunci trebuie sa te concentrezi asupra ingrijirii lui. Spala-l in fiecare zi, atunci cand te intorci de la plaja. Cel putin o data la doua zile foloseste si un balsam sau o masca regeneranta. Chiar daca poate parea obositor sa repeti aceasta operatiune, rezultatele ei merita efortul. Parul tau va ramane stralucitor si sanatos.

    Atunci cand revii din vacanta, acorda-i podoabei tale capilare o atentie suplimentara. Fie la salon, fie acasa, aplica o masca foarte hidratanta, care va ajuta firele sa isi revina din efectele produse de aer sau de apa. O varianta extrem de simpla si eficienta este uleiul de masline, pe care il aplici direct pe par, il lasi sa actioneze 10-15 minute si, apoi, il clatesti cu apa calduta. Tine cont, de asemenea, de faptul ca, macar doua-trei saptamani, este o idee buna sa eviti instrumentele de coafura care degaja caldura (placa de par, bigudiuri electrice), pentru a-i da acestuia ragazul necesar pentru a-si reveni complet.


  • Articole similare