• Cum sa faci un gratar delicios


     A venit, in sfarsit, vremea sa ne bucuram de un gratar impreuna cu prietenii nostri. Este normal sa ne fi lipsit acest lucru, pentru ca un gratar nu este niciodata doar despre mancare, el este un pretext de a ne povesti cele mai recente intamplari, de a rade impreuna si de a ne bucura de compania oamenilor care ne sunt dragi. Mancarea este, insa, si ea importanta, asa ca iti prezentam cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti impresionezi prietenii, la urmatorul gratar pe care il vei organiza la tine acasa.

     

    Momentul in care asezi carnea pe gratar este foarte important. Cum stii cand au carbunii temperatura perfecta? Tine mana deasupra gratarului si, daca rezisti 3-4 secunde, atunci este momentul sa pui carnea. De asemenea, este bine sa stii ca rezultatul va fi mai bun daca asezi carbunii intr-un singur strat.

     

    Nu incarca prea tare gratarul. Daca asezi prea multe bucati de carne, risti ca aceasta sa ramana cruda la mijloc.

    Tine cont de timpul de preparare necesar fiecarui tip de carne. Inainte de a incepe operatiunea de gatit, documenteaza-te despre intervalul de care carnea de porc, de peste sau de oaie au nevoie pentru a a avea consistenta perfecta si gustul ideal.


    Atentie si la condimentele pe care le folosesti la fiecare tip de carne. Nu orice condiment merge, de exemplu, pentru porc si pentru pui. La carnea de porc, cele mai potrivite sunt usturoiul, boia dulce sau picanta, cimbru sau dafin. Pentru carnea de pui, poti miza pe rozmarin sau salvie.


    Pentru a te asigura ca pulpele de pui vor fi bine patrunse, cresteaza-le cu un cutit in partile cele mai groase, inainte de a le aseza pe gratar.


    Muschiul de vita este un sortiment foarte special, caruia trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita. Se lasa la fript mai putin timp si se pune pe gratar atunci cand jarul este puternic, pentru ca exteriorul sa fie fript, iar interiorul sa fie suculent si fraged. Daca procedezi asa, vei obtine un muschi de vita in sange sau unul medium rare.

     


  • Articole similare