• Lucruri fascinante despre avioane



    Avionul a revolutionat deplasarea oamenilor si stilul lor viata sau de a face afaceri. Capacitatea de a parcurge in doar cateva ore distante pentru care in alte vremuri erau necesare zile intregi ne-a ajutat sa calatorim in cele mai interesante destinatii, sa ne intalnim mai usor prietenii sau sa dezvoltam relatii comerciale. Iata cateva lucruri interesante, pe care merita sa le cunosti despre avioane:

     Una dintre regulile intalnite la cele mai multe linii aeriene este aceea ca pilotul si copilotul primesc meniuri diferite. In timp ce pilotul are, de obicei, acelasi meniu ca pasagerii de la clasa business, colegul sau colega sau din cabina se bucura de o selectie de aperitive diverse. Rostul acestei reguli este ca, in caz ca unuia dintre ei nu-i prieste masa si are o indigestie sau o toxiinfecÈ›ie, celalalt sa fie apt pentru pilotare.

     Un Boeing 747, unul dintre tipurile de avioane cel mai des utilizate, are aproximativ 6 milioane de parti componente. Fiecare dintre motoarele sale cantareste aproximativ 4 tone.

     Cel mai aglomerat aeroport comercial din lume este Hartsfield- Jackson din Atlanta, cu aproape un milion de deplasari de avioane in fiecare an.

     Cea mai longeviva vompanie aviatica este KLM, care a fost fondata in urma cu mai bine de un secol, mai exact in 1919.

     Singapore Airlinesc cheltuie 700 de milioane de dolari pe mancarea pentru pasageri, in fiecare an. Alte 16 milioane de dolari reprezinta costul vinului care este servit la bordul aeronavelor.

     Posibilitatea de a face check-in online a fost introdusa pentru prima data de Alaska Airlines, in 1999.

     In fiecare ora, deasupra Statelor Unite ale Americii ”zboara” peste 60.000 de oameni.

     Clasa business a fost inventata de Qantas Airlines, in 1979.

     Aproape o treime din papilele gustative sunt ”amortite” in timpul zborului. Poate acesta este motivul pentru care, de multe ori, ni se pare ca mancarea din avion nu este foarte gustoasa?

     Cel mai lung zbor comercial de pana acum a masurat 14.525 de kilometri si a fost efectuat de Qatar Airways, de la Auckland la Doha.


  • Articole similare