• Sfaturi esentiale pentru ingrijirea ta in timpul verii





    In sfarsit, vara a sosit si ne putem bucura de zilele ei insorite, de caldura si de frumusetea naturii. In acelasi timp, trebuie sa ne protejam sanatatea si frumusetea. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta.


    Prima grija in timpul verii este, desigur, protectia impotriva razelor ultraviolete ale Soarelui. Stii deja ca nu trebuie sa iti lipseasca din rutina zilnica o crema cu factor de protectie solara. Nu o pastra doar pentru plaja, pentru ca tenul tau va fi afectat de fiecare expunere la Soare. In plus, trebuie sa fii constienta ca nu doar pielea poate suferi efecte neplacute. Si parul tau poate fi deteriorat, asa ca, in timpul verii, este bine sa folosesti o masca de par care ofera si protectie impotriva ultravioletelor. In plus, este o idee buna sa iti adaptezi si balsamul de buze pentru acest anotimp. In timpul verii, este recomandabil ca si acesta sa fie unul cu factor de protectie solara, intrucat si buzele tale pot fi afectate de razele puternice si de temperaturile ridicate.


    Al doilea lucru esential este hidratarea. Chiar daca nu iti este sete, asigura-te ca organismul tau primeste cantitatea necesara de apa, in fiecare zi. Este un lucru care contribuie nu doar la pastrarea sanatatii, ci si a frumusetii tale.


    Un efect al caldurii este, desigur, transpiratia. Ea iti poate compromite machiajul. Poti preveni acest lucru daca, atunci cand te machiezi, folosesti un primer si un spray special pentru fixare. In privinta rujului, acesta va rezista mai bine pe buzele tale daca aplici un pic de concealer in jurul gurii.

    Nu uita de exfoliere. Este important sa indepartezi straturile de piele moarta si sa iti curati porii, asa ca exfolierea este o procedura esentiala, in timpul verii. Dat fiind ca acest proces iti va expune straturile sensibile ale epidermei, te sfatuim sa il pui in aplicare seara, atunci cand nu urmeaza sa te expui la soare sau sa mergi la plaja ori la piscina. In acest fel, vei evita iritatiile care ar putea sa apara.

     

     


  • Articole similare