• 5 masuri prin care poti creste imunitatea copiilor in sezonul rece

    5 masuri prin care poti creste imunitatea copiilor in sezonul rece

    Din septembrie pana la sfarsitul lunii aprilie, familiile cu copii sunt bombardate cu nesfarsite serii de virusi si bacterii. Virozele respiratorii, enterovirozele si infectiile cu diversi streptococci si stafilococi se tin lant, astfel incat, mamele si tatii cu copii mici simt ca nu mai vad luminita de la capatul tunelului. 

    Anii de gradinita si primii ani de scoala sunt cei in care copiii isi rodeaza sistemul imunitar tocmai prin aceasta lupta cu virusii si bacteriile si nimeni nu scapa fara aceste teste care pun bazele sistemului imunitar de mai tarziu. Totusi, o trecere cat mai lina si fara complicatii prin aceste boli ale copilariei este visul oricarui parinte. Astfel, parintii isi pot ajuta copiii sa se vindece mai repede, sa lupte mai usor cu bolile si sa aiba un nivel crescut de sanatate. 

    Iata cateva masuri: 

    #1 Sistemul imunitar al copilului poate avea de suferit daca el este agresat cu alimente care predispun la intolerante alimentare, daca acestea au nivel crescut de aditivi, conservanti sau daca contin prea mult zahar. O dieta variata, bazata pe un balans corect intre vitamine, proteine, carbohidrati si uleiuri sanatoase va ajuta sistemul imunitar in lupta cu virusii si bacteriile. Oferiti-le zilnic fructe, legume, carne, oua, seminte, nuci. Nu uitati ca zaharul este un inhibitor al imunitatii. 

    #2 Probioticele naturale, precum iaurtul, ajuta mult in lupta cu bacteriile agresive. La recomandarea medicului pediatru, se pot administra si probiotoce care pot fi cumparate din farmacii. 

    #3 Anxietatea la copii este un facilitator pentru diverse boli. Nivelurile crescute de cortizol si adrenalina fac ca sistemul imunitar sa fie mai fragil in lupta cu virusii si bacteriile. Dincolo de odihna si un mediu plin de dragoste si blandete, va puteti ajuta copiii sa-si cunoasca mai bine corpurile prin povesti despre puterea si curajul “propriilor armate de luptatori” care ii apara de boli. Ei trebuie sa invete de la varste mici ca puterea de a invinge boala este chiar in ei. 

    #4 Mierea si propolisul pot face minuni in virozele respiratorii. Acestea, alaturi de turmeric, scortisoara si ghimbir sunt socotite drept antibiotice naturale. 

    #5 Consultati-va cu medicul pediatru al copilului si stabiliti impreuna care sunt cele mai bune masuri pentru a asigura niveluri corecte de vitamina D, C si zinc in organismul copilului. 

  • Articole similare