• Idei pentru organizarea camerei copilului

    Idei pentru organizarea camerei copilului

    Pentru familiile cu copii, camera copilului este un punct cheie in planurile de amenajare ale casei. Pentru cei ale caror case sunt in  blocurile comuniste, provocarea este foarte mare, pentru ca spatiile sunt foarte mici. Daca familia are mai mult de un copil, atunci dificultatea amenajarii unei camere a copiilor este si mai mare. In oricare dintre cazuri ati fi, cea mai inteleapta decizie este de a pune copiii impreuna, intr-o singura camera. In primul rand, pentru ca timpul petrecut alaturi de frati este unul care ii va invata colaborarea, negocierea, empatia si capacitatea de a face fata unui conflict. Copiii trebuie totusi sa simta ca spatiul creat este unul care le favorizeaza creativitatea, ca este o oaza de relaxare si pot avea coltul lor pentru reflexie.  Pentru aceasta, sunt cateva lucruri pe care le puteti face, in special daca aveti mai mult de un copil: 

    Ganditi asezarea biroului si a paturilor in functie de dimensiunile camerei. Ca regula generala, biroul ar trebui orientat cu fata la fereastra. Pentru o camera simpla, a unui singur copil, patul poate fi asezat la fereastra, astfel incat pe peretii liberi sa fie asezate dulapul si biroul sau masa de lucru. 

    Dispunerea paturilor trebuie abordata creativ. Ele pot fi supraetajate, etajate partial, puse in L, insiruite sau oglindite. 

    Birouri asezate pe balcon sau hol.  Daca copiii sunt mari si toti scolari, cu nevoie mare de a-si petrece mult timp la teme, atunci puteti lua in considerare dispunerea a doua sau trei birouri intr-unul din balcoanele eliberate ale apartamentului sau pe un hol dintre doua camere. Gandirea unui spatiu de studiu separat de spatiul de dormit este o solutie foarte buna pentru familiile cu mai multi copii.  

    Sertare incorporate in paturi. Pentru a castiga mult loc de depozitare, lasand in acelasi timp suficient spatiu in camera, luati in considerare proiectarea si realizarea unui mobilier pe comanda care sa prevada cat mai multe sertare in spatiile moarte (unghiuri, zona de sub pat, spatiul de langa tavan, etc). 

    Separarea paturilor dintre doi frati cu un dulap. Daca copiii au genuri diferite, atunci pentru un plus de intimitate, in functie si de configurarea camerei, puteti prevede un dulap de separare intre paturile copiilor, astfel incat fiecare sa simta ca are spatiul lui. 

  • Articole similare