• Vrei sa incepi cursuri de inot? Ce trebuie sa stii inainte



     Inotul este una dintre cele mai recomandate forme de miscare. Iti lucreaza toti muschii corpului in timp ce ariculatiile sunt protejate, iti ofera activitate intensa de tip cardio si, in acelasi timp, este extrem de relaxant. Daca te gandesti sa incepi anul cu un abonament la bazinul de inot, putem doar sa te felciitam si sa iti oferim cateva sfaturi bune de stiut inainte de a incepe efectiv antrenamentele.

    In primul rand daca pana acum nu ai invatat sa inoti sau cunosti doar cateva miscari de baza in acest sport, este necesar sa apelezi la serviciile unui antrenor. Se poate dovedi ceva mai costisitor, insa reprezinta o investitie foarte utila pe termen lung, pentru ca vei invata sa executi miscarile corect si vei cunoaste mai multe stiluri de inot. Odata stapanita tehnica, poti sa incepi sa te bazezi doar pe tine insati atunci cand intri in bazin.

    Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este achizitionarea unui echipament adecvat. Costumul de baie poate sa para una dintre cele mai simple vestimentatii de sport, insa nu este chiar asa. Costumul din doua piese pe care il folosesti la plaja nu este unul adecvat pentru antrenamentele la bazin. Mai mult, acesta iti poate stanjeni micarile si poate cauza disconfort in timpul antrenamentelor. Este recomandabil sa investesti intr-un costum dintr-o singura piesa, special conceput pentru inot sportiv. Nu uita nici de casca, multe bazine nici macar nu permit accesul in absenta ei. Este necesara nu doar din punct de vedere al hidroninamicii, ci si din motive de igiena.

    Inainte de primul antrenament, este nevoie sa te familiarizezi cu regulile elementare de politete si de buna purtare in acest sport. De exemplu, este absolut necesar sa faci dus de fiecare data, inaintre de a intra in bazin. O alta regula spune ca trebuie sa fii atenta si sa iti respecti culoarul pe care ai ales sa inoti de la bun inceput, pentru a nu-i deranja pe ceilalti oameni care practica aceeasi activitate ca si tine.

  • Articole similare