• Cum sa transformi vacanta la cort intr-o experienta memorabila

     


    Poate mai mult decat oricand, odata cu pandemia, tot mai multi oameni au descoperit farmecul special al vacantelor cu cortul. Apropierea de natura, conexiunea cu partile simple, insa esentiale ale vietii, intalnirile cu oameni pasionati de acelasi gen de calatorie sunt toate experiente pe care nu le poti gusta la aceeasi intensitate nicaieri in alta parte. Daca planurile tale pentru aceasta vara includ si aceasta optiune si esti la inceput intr-ale campingului, iata cateva sfaturi care iti vor prinde bine:

    Exerseaza instalarea cortului acasa, de cateva ori, inainte de a pleca la drum. Acest lucru te va ajuta sa va intelegi cum trebuie montat astfel incat sa nu vei mai pierde timp pretios la destinatie.

    Alege din timp locul de campare Putine lucruri sunt mai stresante decat acea senzatie de panica pe care o poti experimenta pe masura ce soarele apune si nu ai nicio idee unde vei instala cortul noaptea. De aceea, trebuie sa te documentezi din vreme, astfel sa stii exact unde iti vei petrece fiecare noapte si care sunt conditiile din locul respectiv.

    Organizeaza-ti mesele inainte de a pleca la drum. Pentru prima seara in camping, mai ales daca stii ca este un drum lung si veti ajunge obositi, conservele sunt solutia ideala. Cand faci cumparaturile pentru provizii, tine cont de faptul ca in magazinele cora vei gasi multe variante de conserve delicioase si bine preparate, pe care te poti baza oricand in pregatirea unei mese rapide si delicioase.

    Ia in bagaj o saltea in plus, pentru somnul in cort. Nu, campingul nu trebuie sa fie inconfortabil. Exista saltele grozave care au fost facute tocmai pentru a te ajuta sa dormi bine in aceste conditii.

    Un alt lucru important este sa te asiguri ca ai un cort impermeabil. Cumparati un tub de spray siliconic pentru etansare si, in timp ce exersezi casa montarea cortului, asa cum te-am sfatuit, pulverizeaza spray-ul pe cort de sus in jos, si de la stanga la dreapta. Nu uita fermoarele!

  • Articole similare