• Cum sa iti alegi samponul



    Podoaba capilara reprezinta una dintre cele mai importante trasaturi ale fizionomiei noastre. Indiferent cum alegem sa il purtam, scurt sau lung, un par ingrijit si sanatos este intotdeauna un avantaj incontestabil. Pentru a-l mentine in cea mai buna forma, este necesar sa ii oferim cea mai buna ingrijire si sa ii oferim produsele cele mai potrivite. Dintre acestea, samponul este un factor esential pentru sanatatea parului nostru. In magazinele cora, ai la dispozitie o gama foarte diversa si sofisticata, astfel incat sa faci cea mai buna alegere. Insa, daca ai nevoie de indrumare pentru a ajunge la samponul perfect pentru parul tau, iata sfaturile noastre:

    In primul rand, estere important sa definesti ce fel de scalp ai, astfel incat sa te indrepti catre produsele potrivite tipologiei tale.

    Un scalp pe care il simti ca te ”strange” dupa spalare sau iti da senzatia de mancarime sunt semne ca s-ar putea sa fie unul de tip uscat. Un scalp gras, pe pe de alta parte, poate fi semnalizat de un par mai stralucitor, insa si de riscul de a produce matreata. Exista, de asemenea, si scalp de tip combinat, care nu este nici uscat, nici gras. daca devine uleios la doua-trei zile dupa samponare.

    Daca ai un scalp de tip gras, evita sampoanele hidratante, cu efect de indreptare a parului sau bune pentru parul cret. Acestea tind sa adauge prea multa umiditate scalpului deja gras.

    Cauta, in schimb, etichete care mentioneaza efectul de crestere a volumului, de intarire sau de echilibrare. Aceste produse nu sunt hidratante si sunt mai eficiente in eliminarea excesului de ulei.

    Daca scalpul tau este unul de tip uscat, evita produsele concepute pentru fortifiere sau marirea volumului podoabei capilare. Aceste produse va pot priva de hidratarea necesara.

    Pentru scalpurile care sunt usor uscate, cu mancarime sau descuamare putine sau deloc, cautati etichete de sampon care promoveaza hidratarea, indreptarea firului de par sau ingrijirea buclelor. Aceste produse incurajeaza retentia de umiditate si pot fi benefice pentru scalpul uscat.

    Evitati, in schimb, sampoanele care contin sulfati, pentru ca aceste substante usuca foarte mult atat pielea capului, cat si firele de par.

  • Articole similare