• Trufe de ciocolata preparate in casa

     


    Pentru orice iubitor de dulce, ciocolata este un rasfat nelipsit. Ce-ar fi, insa, daca ai prepara chiar tu delicioasele trufe, care sunt mandria oricarui ciocolatier? Noi iti oferim reteta Angelei Hartnett, una dintre cele mai faimoase femei-chef din lume.

     

    Ingrediente:

    300 g batoane de ciocolata asortate, inclusiv ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata cu stafide si nuci, rupte in bucati

    30 g unt nesarat

    250 ml smantana grasa

    un praf de sare

    100 g de mix de fistic, alune prajite si migdale, tocate. Amestecul de alune si migdale il gasesti gata pregatit in magazinele cora.

     

    Preparare:

    Aduceti putina apa la fiert intr-o tigaie. Puneti ciocolata si untul intr-un castron mare, apoi puneti vasul peste apa clocotita. (Nu lasati baza vasului sa atinga apa.) Amestecati pana amestecul de ciocolata si unt se topeste si devine lucios.

    Încalziti smantana intr-o cratita separata, pana aproape de fierbere (dar nu o lasati sa ajunga la punctul de fierbere). Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 5 minute.

    Se toarna smantana calda peste ciocolata topita si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se presara un praf de sare.

    Tapetati o tava cu hartie de copt si turnati ciocolata topita. Se da deoparte la racit, apoi se da la frigider pana se intareste.

    Odata ce amestecul de ciocolata s-a racit si s-a intarit, amestecati fisticul, alunele si migdalele tocate si presarati-le pe o tava de copt.

    Scoateti portii mici din amestecul de ciocolata racit cu o lingurita, apoi rulati-le cu mainile, astfel incat sa aiba forma unor bile. Rulati fiecare bila in amestecul de fistic, alune si migdale, pana cand sunt acoperite complet. Asezati trufele pe o tava sau farfurie si lasati-le la rece pana cand sunt gata de servire. 
  • Articole similare