• Alimente care intarzie aparitia ridurilor


    Un ten neted si frumos la varsta maturitatii reprezinta rezultatul combinat al ereditatii si al modului in care il intretinem. In afara de produsele si de procedurile cosmetice, alimentatia reprezinta un factor esential care ne ajuta sa amanam pentru cat mai mult timp aparitia ridurilor si sa ne pastram pielea supla si stralucitoare. Iata alimentele care pot deveni aliatii tai de nadejde in acest efort.

    Macrisul. Aceasta planta aromatica reprezinta o adevarata comoara a naturii. Conține cantități mari de vitamina A, vitamina C, dar si antioxidantii atat de valorosi in lupta impotriva imbatranirii. Asadar, nu rata nicio ocazie de a adauga macris in salata sau in alte mancaruri.

    Gogosarii fac parte si ei din aceeasi categorie a alimentelor bogate in oxidanti. Una dintre cele mai comune legume din tara noastra, sunt usor de procurat si de utilizat intr-o multime de feluri de mancare delicioase. Poti conta pe calitatile lor nutritive, dar si pe faptul ca sunt eficienti impotriva ridurilor, pentru ca gogosarii contin o categorie foarte puternica de antioxidanti, numiti carotenoizi.

    Papaya este introdusa de multi nutritionisti in categoria ”supermancarurilor”, datorita proprietatilor sale remarcabile. Vitamina A, C, K, E, dar si antioxidantii, precum si magneziul, calciul, fosforul si potasiul fac din acest fruct un adversar redutabil al imbatranirii. In plus, papaya contine si o enzima proprie, numita papaina, cu proprietati antiinflamatorii demonstrate in studii stiintifice.

    Broccoli reprezinta si el un aliment in care merita sa investesti incredere. Chiar daca nu face parte, in mod traditional, din bucataria romaneasca, ultimii ani au adus o crestere a popularitatii sale si o multime de retete in care il poti integra. Merita sa faci acest lucru, dat fiind ca iti va oferi vitamina C si K, fibre, dar si o varietate de antioxidanti ale caror efecte pozitive le vei vedea inclusiv in oglinda.


  • Articole similare