• Cel mai bun vin fiert pentru iarna aceasta

    Imediat cum temperaturile incep sa coboare si ne apropiem de sezonul de iarna, vinul fiert devine o delicatesa de care ne putem bucura la intalnirile cu prietenii sau in serile racoroase petrecute acasa. Iata o reteta simpla, dar cu un rezultat delicios:

    Ingrediente:

    Vin: Nu este nevoie sa folositi un vin scump - o sticla de vin rosu sau alb sec va fi potrivita. Cel mai bun pentru aceasta reteta va fi un vin fructat si corpolent, astfel incat sa reziste la caldura si sa nu aiba aroma complet estompata de condimentele pe care le vei folosi.

    Brandy: Vei constata ca o sa ai o supriza placuta daca adaugi si un strop din aceasta licoare in vinul fiert.

    Portocale proaspete: pe una dintre ele o vom felia si vom pune feliile in vin, iar pe cealalata o puteti taia si folosi ca garnitura daca doriti.

    Scortisoara, fie sub forma de betigase, fie sub forma de pulbere

    Condimente: cuisoare intregi si anason stelat. Daca apreciezi aroma, poti adauga si cateva pastai de cardamon.

    Îndulcitor: Zaharul este varianta clasica, il puteti inlocui fie cu sirop de artar, fie cu miere.

    Preparare:

    Combinati toate ingredientele intr-o cratita si amestecati-le rapid.

    Se incalzeste pana cand vinul ajunge aproape sa fiarba la foc mediu-mare. (Evitati sa-l lasati la fiert pana la clocotire. Alcoolul incepe sa se evapore la 77,7 grade Celsius, asa ca trebuie sa evitati ca vinul sa fiarba in clocot.

    Reduceti intensitatea focului la minimum, acoperiti complet cratita si lasati vinul sa infuzeze cel putin 15 minute.

    Folosind o strecuratoare cu plasa fina, indepartati si aruncati feliile de portocale, cuisoarele, batoanele de scortisoara, anasonul stelat si celelalte condimente pe care le-ati folosit. Adaugati cantitatea dorita de indulcitor suplimentar, daca este necesar.

    Se serveste cald in cani termorezistente.

  • Articole similare