• Cum sa faci bateria laptopului sa ramana incarcata mai mult timp




    Atunci cand obisnuiesti sa lucrezi pentru intervale mari de timp la laptop, bateria poate fi o adevarata bataie de cap. Fie se descarca atunci cand iti e lumea mai draga si nu ai apucat sa salvezi proiectul, fie iti indica o durata de incarcare imprecisa. De aceea, este bine sa stii cateva trucuri care iti vor ajuta bateria sa ramana la parametri cat mai buni si sa fie incarcata pentru cat mai mult timp.

    Un sfat foarte important este sa nu iti lasi niciodata bateria sa se descarce complet, inainte de a o pune la incarcat. Atunci cand laptopul iti indica faptul ca a ajuns la 20% capacitate, este momentul sa il bagi in priza.

    Atunci cand este posibil, activeaza ”battery saving mode”. Daca nu ai nevoie de intregul potential al bateriei, este o idee buna sa o economisesti.

    De asemenea, atunci cand nu iti sunt necesare, decupleaza alte gadgeturi atasate laptopului tau, precum camera video sau hard diskul extern. Nu vor face decat sa consume in mod inutil energie.

    Nu iti tine laptopul conectat la cablul de alimentare in permanenta. Oricat de mare ar fi tentatia sa il stii mereu incarcat la nivel de 100%, acest lucru nu va face decat sa compromita durata de viata a bateriei, pe termen lung.

    Daca nu este absolut necesar sa fie la nivel maxim, este o idee excelenta sa reduci luminozitatea ecranului pe cat de mult este posibil. Este unul dintre componentelei celemai importantie care consuma bateria. Pe aceeasi lista se afla si conexiunea WiFi si cea prin Bluetooth. Daca te poti lipsi de ele intr-un interval de utilizare a laptopului, este o idee buna sa le intrerupi. 

    De fapt, daca stii ca ai de lucru la un document si nu iti este necesara nicio alta aplicatie, este preferabil sa utilizezi laptopul in modul avion. Nu doar ca iti va conserva bateria, dar te va scuti si de intreruperi inutile si deranjante venite de la alte aplicatii sau de pe site-urile de socializare. Daca acest lucru nu este posibil, inchide pur si simplu aplicatiile care consuma multa energie si care au notificari frecvente, daca nu iti sunt utile in timpul in care lucrezi la respectivul proiect.

  • Articole similare