• Ponturi pentru calatoriile tale


    Odata cu relaxarea restrictiilor generate de situatia epidemiologica, ne putem bucura, din nou, de calatorii. Desigur, cu prudenta si respectand regulile aflate inca in vigoare. Acest lucru nu trebuie sa iti diminueze bucuria drumurilor de placere, mai ales ca acestea probabil ti-au lipsit in ultimele luni. Te sfatuim sa vezi partea plina a paharului si sa iti planifici acea calatorie la care ai visat in tot acest timp. Iata cateva sfaturi de la bloggeri experimentati din domeniu, care te vor ajuta.

    In primul rand, atentie la siguranta documentelor tale de identitate. Indiferent daca drumul tau va fi in strainatate sau in tara, trebuie sa fii absolut sigura ca acestea iti sunt la indemana in orice moment. Chiar si asa, accidente se pot intampla, asa ca este o idee excelenta sa ai o fotografie a pasaportului sau a cartii de identitate in casuta ta de e-mail.

    Al doilea sfat de calatorie pare unul simplu, insa te va scuti de multe griji: intotdeauna ia-ti in bagaje si un prosop. Chiar daca te indrepti catre un hotel cu multe stele, un prosop la indemana nu-ti va prisosi niciodata si chiar s-ar putea dovedi extrem de util, in situații neprevazute.

    Desigur, banii tai trebuie sa fie tot timpul in siguranta. Nu calatori cu sume mari de bani cash asupra ta. Este mult mai bine sa iti tii majoritatea banilor pe card sau in aplicatii mobile foarte bine securizate. Daca, totusi, ai nevoie si de bani numerar, poarta-i cu tine in mod cat mai firesc, deci evita sa-i tii in borseta sau in alte accesorii care ar semnaliza imediat faptul ca nu esti localnic.

    Ca sa te bucuri cu adevarat de destinatia pe care ai ales-o, documenteaza-te un pic inainte de a pleca in voiaj. Cu atat mai mult cu cat este un loc cu conotatii istorice, afle ce evenimente importante au avut loc acolo. In acest fel, vei intra mult mai usor in atmosfera si vei descifra mai bine spiritul locului respectiv. Chiar daca nu este unul faimos, cu atat mai fascinant va fi sa ii descoperi istoria.


  • Articole similare