• S-au redeschis mall-urile. Cum trebuie sa ne comportam?



    Mult asteptata deschidere a mall-urile s-a petrecut, iar entuziasmul este de ambele parti. Acesta nu trebuie insa stirbit printr-un comportament care sa afecteze sanatatea individuala si colectiva, iar toti clientii sunt invitati, atat de comercianti, cat si de autoritati, sa respecte masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu noul virus. Pentru aceasta, acestia trebuie sa-si aduca aminte ca mall-urile sunt spatii inchise, unde aerul se recircula, iar purtarea mastii nu este o optiune, ci o obligatie. Aceasta trebuie purtata corect, peste nas, nu sub nas sau in barbie, cu elasticele bine prinse de urechi, astfel inca sa nu se creeze spatii laterale.

     

    O a doua masura pe care trebuie sa o respecte este pastrarea distantei sociale. Atunci cand asteptati la casa sau la garderoba, nu uitati sa lasati cel putin 2 m distanta in fata si spatele vostru. Chiar daca aceasta distanta nu este semnalizata intr-un magazin, ea trebuie respectata.

     

    Respectarea regulilor de triaj impuse de comercianti. Prin acestea se numara masurarea temperaturii corporale, circuitele de intrare si iesire diferite, dezinfectarea mainilor la intrarea in centrul comercial. In centre au mai fost montate porti de scanare termica, covorase impregnate cu solutii biocide, recipiente cu dezinfectanti la intrare si iesire.

     

    Deocamdata, cinematografele, restaurantele, cafenelele si locurile de joaca din interior raman inchise. Exceptie fac restaurantele si cafenelele cu terasa, unde sunt acceptate cel mult patru persoane care nu sunt din aceeasi familie.


  • Articole similare