• Cateva indicii pentru a face alegeri bune in lumea jucariilor

    Cateva indicii pentru a face alegeri bune in lumea jucariilor

    Sarbatorile sunt deja in aer, pe strazi si in vitrine. Mos Nicolae e chiar dupa colt, iar copiii au inceput sa-si scrie cu nerabdare si bucurie listele de cadouri pe care le asteapta de la cei doi Mosi buni care urmeaza sa-i viziteze in curand. Nu te lasa surprins de cererile creative ale copiilor si incepe inca de pe acum o mica documentare. Catalogul cora de jucarii iti poate servi drept ghid.

    In functie de varsta copilului dar si a preferintelor acestuia, se pot alege acele jucarii care il si distreaza dar ii si dezvolta abilitatile. Pana la urma, jocul este modalitatea prin care copiii invata felul in care functioneaza lumea din jurul lor. 

    In cazul in care ai un bebelus dar vrei totusi sa-l surprinzi cu o noua jucarie de Mos Nicolae, in paginile 4-5 ale catalogului gasesti multe variante de jucarii senzoriale care ajuta bebelusul sa-si formeze simtul muzical, sa se linisteasca, sa se obisnuiasca cu noi culori si texturi. 

    Pentru copilasii mici, de 1-2 ani, jocurile Lego duplo dar si carticelele din care invata sa asocieze cele mai uzuale cuvinte cu imaginile, pot fi o alegere inspirata. De asemenea, figurinele cu animale Scleich de la pagina 16 ii vor ajuta sa invete sa recunoasca animalele din diverse habitate.  

    Copiilor intre 2 si 6 ani le place sa construiasca, sunt fascinati de personajele din desene animate, descopera placerea jocurilor de rol, a jocurilor de societate cu mai multi jucatori. In catalogul cora puteti gasi multe optiuni pentru jocurile de constructie, figurine cu personajele preferate din desenele animate, dar si jucarii preferate de fete si de baieti. Baietii sunt cel mai adesea pasionati de lego, roboti transformers, jocuri de rol in care isi exerseaza puterea de tipul jocul de-a lupta. Fetele sunt pasionate de figurinele din desenele lor animate preferate, de jocurile de creatie, de papusile Disney, de trusele medicale. Cu totii insa impart interesul pentru explorare si stiinta. De aceea, telescopul, microscopul, nisipul kinetic sau hartile de tot felul, vor fi indragite de toti copiii. 

  • Articole similare