INGREDIENTE:
Pentru baza:
180 g unt
260 g ciocolata neagra (min. 40% cacao)
260 g zahar tos
1 lingurita extract de vanilie
3 oua
100 g faina
1 praf de sare
Pentru umplutura:
100 g crema mascarpone
50 g zahar pudra
1/2 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara pudra
400 g piure de dovleac copt (amestecat cu putin zahar brun si mirodenii la alegere: five spices, pudra de ghimbir, scortisoara, praf nucsoara, praf cuisoare)
Numar portii: 4
Mod de preparare:
1. Intr-un bol se pun untul, zaharul si ciocolata si se topesc pe baie de aburi.
2. Se lasa la racorit, apoi se adauga ouale batute usor si extractul de vanilie.
3. Se cerne faina in bolul cu amestecul de ciocolata si o incorporam usor.
4. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, apoi pregatim umplutura.
5. Se amesteca si mixeaza toate ingredientele pentru umplutura pana obtinem o compozitie omogena.
6. Cu ajutorul unei linguri, se pune crema din loc in loc peste compozitia cu ciocolata. Cu ajutorul unei furculite putem facem un model marmorat.
7. Se coace la cuptorul preincalzit la 170 de grade pret de 30 minute.
8. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie cuburi.