• Cine esti in Social Media?

    Cine esti in social media?

    Retelele sociale au depasit de mult rolul de platforme in care oamenii se intalnesc virtual, schimba impresii, isi posteaza cele mai frumoase fotografii sau isi fac unii altora recomandari de carti, filme sau alte hobby-uri. Ele au devenit un adevarat fenomen. Te vei convinge de acest lucru doar daca te gandesti cati dintre cunoscutii tai sunt activi pe Facebook sau pe Instagram si cat timp petreci chiar tu insati dand scroll sau gandindu-te la postari interesante. De aceea, este foarte important cum gestionezi prezenta ta in mediul virtual. 

    In primul rand, iti recomandam sa privesti retelele virtuale ca pe un instrument care te ajuta sa iti exprimi personalitatea si preferintele, atat cat doresti, fara, insa, a incerca sa cosmetizezi prea mult realitatea. Chiar daca ai observat ca exista destui oameni care, pe internet incearca sa para ceea  ce nu sunt si sa creeze impresia ca viata lor este una perfecta, te asiguram ca acest gen de personaje risca sa isi piarda foarte usor credibilitatea. Este de ajuns un singur detaliu sau un singur ”binevoitor” pentru ca toata masca pe care si-au construit-o cu atata grija sa cada. In loc de a deveni acest gen de personaj, gandeste-te ca reteaua sociala este o oportunitate de a pune in lumina partile interesante si reale ale personalitatii si vietii tale. Iti va fi cu atat mai usor sa gasesti, astfel, si noi prieteni cu interese similare, iar comunicarea dintre voi se va crea pe baze adevarate.

    Fotografiile sunt adeseori folosite pentru a te face cunoscuta sau admirata pe internet, insa tine cont ca si acestea e bine sa ramana cat mai veridice. Nu ai nevoie de prea multe filtre sau de programe de editare pentru a-ti pune frumusetea naturala in valoare.

    In ceea ce priveste limitele in care doresti sa te expui, aceasta este numai alegerea ta. Sfatul nostru este, insa, sa nu dezvaluiesti elemente profund personale, precum adresa de acasa, seria si numarul cartii de identitate, codul numeric personal, numarul cardului bancar sau numarul de telefon, pentru ca astfel devii vulnerabila in fata persoanelor care nu folosesc internetul cu cele mai bune intentii.

    Daca tii cont de aceste precautii minime, viata ta virtuala va ramane in siguranta si poate deveni chiar foarte placuta, cu conditia sa nu iti acapareze prea mult timp, in defavoarea celei reale.

  • Articole similare