• Relaxare in pasi de dans

    Relaxare in pasi de dans

    Nu mergi la aerobic, nu alergi, nu te plimbi cu bicicleta. Si, totusi, ar trebui sa faci putină miscare, mai mult decat pasii parcursi zilnic prin casa, la birou sau, ocazional, la cumparaturi. Poate nu zilnic, dar macar de 2-3 ori pe saptamana. 


    Ce-ai zice sa incerci cursuri de dans? Nu cele pentru profesionisti, care incep din copilarie, ci cursuri usoare care te lasa sa te misti in voie pe muzica. Faci sport si te relaxezi in acelasi timp, pentru ca dansul te face sa te simti libera si, pe negandite, te scapa de grijile de peste zi. Nu e doar un mod placut de a te mentine in forma. Dansul e o activitate care te elibereaza de stres, te relaxeaza. In timpul dansului, corpul elibereaza endorfine si astfel se instaleaza starea de bine. Endorfinele sunt calmantele naturale ale organismului nostru, care amelioreaza perceptia asupra a tot ceea ce ne inconjoara si ofera o doza in plus de optimism. Endorfinele eliberate prin dans iti asigura si un somn bun. Adica, dupa relaxare, ai parte si de odhina.

    Prin muzica si dans te poti exprima liber si poti descoperi conexiuni nebanuite cu oamenii de langa tine. Lucru pe care nu prea poti sa-l faci in atmosfera de la locul de munca, oricat de relaxata si cordiala ar fi. Trecerea de la camasa, taior sau tinuta de munca, la costumul de dans nu e doar o schimbare de vestimentatie, ci si de atitudine si de stare. Cei care au studiat legaturile profunde dintre dans si descoperirea de sine spun ca este, intr-adevar, o metoda de a te redescoperi si de a redescoperi lucrurile care iti fac placere in viata. In plus, vei vedea cum increderea in sine e tot mai mare si cum iti va fi mai usor sa relationezi cu oamenii. 

    Si, nu in ultimul rand, dansul inseamna ca faci miscarea de care fiecare dintre noi are nevoie pentru a fi sanatos. Ba chiar, te poate scapa de kilogramele in plus – daca e cazul - pentru ca un dans sustinut, pe muzica ritmata, face mai mult decat clasicele exercitii de gimnastica. Dupa cateva luni de dans, vei descoperi ca ai dobandit o agilitate si o flexibilitate pe care nu banuiai ca le poti avea. Vei avea oase mai puternice si un tonus muscular de invidiat, pentru ca atunci cand dansezi tot corpul este pus in miscare. Dansul sustine buna functionare a inimii si a plamanilor, reduce riscul de osteoporoza si ofera o mai buna coordonare a miscarilor si o mai buna orientare in spatiu. 

    La final, iti spunem doar ca si petrecerile vor fi mult mai reusite dupa cateva cursuri de dans. Nu vei mai sta ore in sir pe scaun, ci timpul va trece altfel pe ringul de dans. Ca doar ti-a intrat ritmul in sange!



  • Articole similare