• Snitele vieneze de vitel cu piure cremos de cartofi

    Snitele vieneze de vitel cu piure cremos de cartofi

    Ingrediente:

    700 g carne vitel (antricot)
    faina
    pesmet
    2 oua
    500 ml ulei floarea soarelui
    sare
    piper
    500 g cartofi fainosi
    80 g unt
    70 ml lapte fierbinte

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    Snitele

    1. Antricotul se feliaza in felii de grosime aproximativ 2 cm. Acestea se bat cu ciocanul de carne (nu foarte tare).

    2. Se asezoneaza cu sare si piper.

    3. Feliile astfel pregatite, se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin oul batut in prealabil si la final prin pesmet. 

    4. Se prajesc intr-o cantitate suficienta de ulei.

    Piure de cartofi

    1. Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu putina sare. 

    2. Odata fierti, acestia se zdrobesc foarte bine. Nu folositi blenderul deoarece vor iesi cleiosi. 

    3. Se aseaza cartofii intr-o cratita incapatoare, se aseaza deasupra focului si se adauga untul rece si ulterior laptele. 

    4. Se va bate bine cu un tel pana la omogenizare. 

    5. Se asezoneaza cu sare.

  • Articole similare