Ingrediente:
700 g carne vitel (antricot)
faina
pesmet
2 oua
500 ml ulei floarea soarelui
sare
piper
500 g cartofi fainosi
80 g unt
70 ml lapte fierbinte
Numar de portii: 4
Mod de preparare:
Snitele
1. Antricotul se feliaza in felii de grosime aproximativ 2 cm. Acestea se bat cu ciocanul de carne (nu foarte tare).
2. Se asezoneaza cu sare si piper.
3. Feliile astfel pregatite, se tavalesc mai intai prin faina, apoi prin oul batut in prealabil si la final prin pesmet.
4. Se prajesc intr-o cantitate suficienta de ulei.
Piure de cartofi
1. Cartofii curatati de coaja se pun la fiert in apa rece cu putina sare.
2. Odata fierti, acestia se zdrobesc foarte bine. Nu folositi blenderul deoarece vor iesi cleiosi.
3. Se aseaza cartofii intr-o cratita incapatoare, se aseaza deasupra focului si se adauga untul rece si ulterior laptele.
4. Se va bate bine cu un tel pana la omogenizare.
5. Se asezoneaza cu sare.