• Ce facem cu copiii in perioada in care scolile sunt inchise





    Inchiderea scolilor si a gradinitelor din cauza situatiei epidemiologice poate reprezenta o adevarata provocare pentru parinti. Chiar daca am gasit solutiile pentru a ramane acasa impreuna cu ei, raman de actualitate alte dileme. Cum le gestionam timpul? Cat iesim cu ei in aer liber? Ce masuri preventive e bine sa luam? Iata cateva raspunsuri :

    In primul rand, celor mici, mai ales daca sunt de varsta scolara, trebuie sa le fie clar ca aceasta perioada nu este o vacanta, ci o situatie deosebite. Pe cale de consecinta, ei  trebuie sa isi continue activitatile educationale, chiar daca scolile si-au suspendat cursurile. O parte din timpul fiecarei zile e recomandabil sa fie destinat cititului (lecturi la alegere), exercitiilor la matematica sau documentarii pentru alte materii scolare. In acest fel ei isi vor pastra o parte din rutina scolara si le va fi mai usor sa se adaoteze atunci cand scolile vor fi redeschise.

    In privinta iesitului in aer liber, acesta nu poate fi eliminat complet din viata lor timp de cateva saptamani. Insa trebuie sa stim ca, in aceasta perioada, este bine sa procedam cu precautie si cu masuri de preventie. Este preferabil sa ii scoatem pe copii in parc sau in alte locuri deschise si sa evitam spatiile aglomerate, cum ar fi locurile de joaca de interior. In acest fel, transmiterea virusurilor va fi evitata mai usor. In ceea ce priveste spatiile comerciale, specialistii recomanda sa limitam prezenta acolo strict pentru achizitionarea celor necesare. In masura in care este posibil, este mai bine sa apelam la cumparaturile online.

    La revenirea acasa, copiii si adultii trebuie sa isi lase incaltamintea de exterior la intrare, iar hainele cu care am fost afara sa fie schimbate imediat cu imbracaminte de casa. Si, inainte de orice activitate in casa, trebuie sa mergem sa ne spalam pe maini, temeinic, cu apa si sapun. Desigur, copiii vor face si ei acelasi lucru, fara exceptie, urmand exemplul parintilor.

  • Articole similare