• Cum sa faci sport acasa




    Atunci cand timpul sau alte impedimente te impiedica sa ajungi la sala de sport, nu inseamna ca trebuie sa renunti la activitatea fizica. Ea poate continua si in intimitatea casei tale, cu rezultate foarte bune. Trebuie sa stii, insa, cateva lucruri care te vor ajuta ca sportul acasa sa fie la fel de eficient ca si cel in aer liber sau de la sala de fitness. Iata cateva ponturi:

    In primul rand, trebuie sa iti impui mental disciplina de a urma un program cat mai regulat de activitate fizica. In acest sens, va fi de ajutor sa iti programezi intervale orare fixe dedicate sesiunilor de antrenament si sa le respecti.

    Un alt sfat care iti va fi de ajutor este sa faci sport impreuna cu o prietena. Prezenta ei te va motiva si te va determina sa nu sari peste vreo ora de sport.

    Daca, totusi te antrenezi singura, trebuie sa tii cont ca este necesar sa parcurgi toate etapele pe care le executi si la sala. Incepe cu o incalzire a muschilor si incheieturilor. Apoi, timp de 20-30 de minute concentreaza-te pe exercitii cardio, care iti vor mentine rezistenta la efort si sunt extrem de eficiente pentru arderea caloriilor. Urmeaza 10-20 de minute de elemente de forta, care iti vor mentine musculatura la un tonus optim. Incheie intotdeauna fiecare sesiune cu miscari de stretching, care iti vor pastra articulatiile sanatoase si vor preveni febra musculara. Pentru fiecare dintre aceste etape vei gasi pe internet numeroase variante de exercitii. Inainte de a alege unul dintre ele, este bine sa faci un efort de documentare si sa alegi pe cele care au review-uri bune si care au fost testate de mai multi utilizatori.

    Tine cont de faptul ca, chiar daca faci sport in casa, echipamentul tau trebuie sa fie acelasi ca la sala de sport: imbracaminte si incaltaminte special concepute pentru genul de antrenament pe care il efectuezi. Echipamentul sportiv nu este doar o chestiune estetica, ci una functionala si care iti protejeaza organismul de accidente si il ajuta sa functioneze la parametrii cei mai buni.

  • Articole similare