• Distantarea sociala si cateva lucruri cu care sa-ti ocupi timpul acasa




    Din moment ce a merge la restaurante, a iesi cu prietenii si a fi in general in grupuri mai mari de trei nu mai este posibil, in incercarea de a stopa raspandirea noului virus COVID-19, trebuie sa ne concentram pe transformarea timpului petrecut in casa in ceva util si placut noua. Nimanui nu ii este usor, mai ales ca fiecare dintre noi se lupta zilnic cu ganduri despre un viitor incert. Cu toate acestea, aceasta pauza de izolare trebuie sa o traim cu speranta si, in acelasi timp, in deplina conectare cu noi insine si cei dragi noua. Iata o lista de lucruri pe care le puteti face in izolare, care va vor da mult sens si bucurie:

    Inainte de orice, ramaneti conectati la viata sociala pe care ati avut-o inainte. Izolarea in casa nu trebuie sa insemne absenta comunicarii sociale. Doar ca ea se va intampla altfel. Cum:

    Comunicati prin mesaje sau telefon cu cei din familie, cu prietenii si colegii

    Planuiti o iesire sau o masa virtuala cu prietenii. Stabiliti o ora de comun acord in care sa va vedeti online prin whatsapp, zoom sau orice alt tool digital, si luati, spre exemplu, cina impreuna.

    Daca sunteti intr-un domeniu precum arta, sport, muzica, invatamant, frumusete, puteti sa incepeti sa faceti mici tutoriale online pentru prietenii vostri.

    De asemenea, nu este cazul sa disperati daca erati un impatimit al calatoriilor. Puteti in continuare sa aveti lumea la picioare, doar ca, de data aceasta din confortul canapelei sau al patului. Din spatiu pana in Alasaka, de la New York pana in Sidney, din Bali pana in Norvegia, turul virtual al lumii este abia la inceput. In plus, marile muzee ale lumii au pregatit tururi virtuale online pentru voi.

    Bucataria este un taram al magiei, iar daca erati bucatari amatori deja, probabil ca in viitorul apropiat veti dobandi si mai multa expertiza. Daca bucataria nu este terenul pe care va simtiti cel mai confortabil, este timpul sa va imprieteniti mai bine. Iata ce proiecte ambitioase va puteti propune:

    Incercati sa faceti o reteta de paine. Framantarea painii este o activitate terapeutica. Daca nu va incumetati la una cu drojdie, atunci va puteti face mana cu una cu bicarbonate de sodiu.

    Incercati mai multe retele simple de paste

    Suprindeti-va realizand o tarta frantuzeasca pe care sa o pozati sis a o impartasiti cu prietenii

    Inventariaza tot ce ai in bucatarie. Triaza, organizeaza, aseaza mai coerent si mai la indemana totul.

    Nu in ultimul rand, nu uitati sa va rasfatati si sa practicati iubirea de sine:

    Cu siguranta o baie calda cu spuma si lumanari nu a mai intrat demult in rutina unei zile obisnuite. Este timpul pentru SPA chiar la voi acasa.

    Reflactati la ceea ce faceti, sunteti, simtiti. Auto-reflectia este o forma de iubire de sine.

    Invatati ceva nou. Acesta este un moment propice pentru a urma un masterclass online sau a practica yoga prin tutoriale.


  • Articole similare