• O alimentatie corecta, aliatul sistemului imunitar



    In vremuri in care pandemia de coronavirus reprezinta subiectul principal pentru intreaga planeta, preocuparea pentru imunitatea noastra este cu atat mai fireasca. In afara de a respecta deciziile autoritatilor si sfaturile medicilor, iti poti ajuta organismul sa treaca mai usor prin aceasta perioada si cu ajutorul alimentatiei. Iata cateva fructe si legume care au proprietati benefice pentru sistemul nostru imunitar. Ele nu reprezinta garantia ca esti ferita de contaminare si nici nu sunt o metoda de preventie medicinala, insa iti ajuta cu adevarat corpul sa functioneze la parametri mai buni.

    Citricele, prin cantitatea importanta de vitamina C, sunt o resursa excelenta pentru sistemul nostru imunitar. Este perioada perfecta sa te bucuri de gustul delicios al unei limonade sau de o portie generoasa de portocale sau mandarine.

    Ardeii grasi contin, la randul lor, Vitamina C, chiar intr-o proportie mai mare decat citricele. In plus, acestia si au un aport important de beta-caroten, asa ca ii poti include cu incredere in meniul tau, pentru ca ofera beneficii nu doar sistemului imunitar, ci si tenului si ochilor tai.

    Broccoli isi merita pe deplin renumele de aliment sanatos. Este plin de vitamine si de minerale, atat de importante pentru sanatatea ta: vitamina C, A si E, dar si fibre È™i antioxidanti. Tine cont de faptul ca, pentru a  valorifica la maximum potentialul nutritiv, trebuie sa consumi acest aliment intr-o stare cat mai apropiata de cea naturala, adica niciodata prea mult gatit.

    Usturoiul este, de asemenea, printre cele mai recomandate alimente pentru intarirea sistemului imunitar. Alicina, substanta specifica pe care o contine, are proprietati extrem de valoroase, inclusiv pentru reglarea tensiunii arteriale.

    Samburii de migdale trebuie inclusi si ei in alimentatia ta. Printre cele mai importante proprietati pe care le au se numara si cantitatea mare de vitamina E, extrem de pretioasa pentru imunitatea noastra. O jumatate de cana de samburi de migdale contine aproape intreaga cantitate zilnica recomandata de vitamina E.

  • Articole similare