In
vremuri in care pandemia de coronavirus reprezinta subiectul principal pentru
intreaga planeta, preocuparea pentru imunitatea noastra este cu atat mai
fireasca. In afara de a respecta deciziile autoritatilor si sfaturile
medicilor, iti poti ajuta organismul sa treaca mai usor prin aceasta perioada
si cu ajutorul alimentatiei. Iata cateva fructe si legume care au proprietati
benefice pentru sistemul nostru imunitar. Ele nu reprezinta garantia ca esti
ferita de contaminare si nici nu sunt o metoda de preventie medicinala, insa
iti ajuta cu adevarat corpul sa functioneze la parametri mai buni.
Citricele,
prin cantitatea importanta de vitamina C, sunt o resursa excelenta pentru
sistemul nostru imunitar. Este perioada perfecta sa te bucuri de gustul delicios
al unei limonade sau de o portie generoasa de portocale sau mandarine.
Ardeii
grasi contin, la randul lor, Vitamina C, chiar intr-o proportie mai mare decat
citricele. In plus, acestia si au un aport important de beta-caroten, asa ca ii
poti include cu incredere in meniul tau, pentru ca ofera beneficii nu doar
sistemului imunitar, ci si tenului si ochilor tai.
Broccoli
isi merita pe deplin renumele de aliment sanatos. Este plin de vitamine si de
minerale, atat de importante pentru sanatatea ta: vitamina C, A si E, dar si
fibre și antioxidanti. Tine cont de faptul ca, pentru a valorifica la maximum potentialul nutritiv,
trebuie sa consumi acest aliment intr-o stare cat mai apropiata de cea
naturala, adica niciodata prea mult gatit.
Usturoiul
este, de asemenea, printre cele mai recomandate alimente pentru intarirea
sistemului imunitar. Alicina, substanta specifica pe care o contine, are
proprietati extrem de valoroase, inclusiv pentru reglarea tensiunii arteriale.
Samburii
de migdale trebuie inclusi si ei in alimentatia ta. Printre cele mai importante
proprietati pe care le au se numara si cantitatea mare de vitamina E, extrem de
pretioasa pentru imunitatea noastra. O jumatate de cana de samburi de migdale
contine aproape intreaga cantitate zilnica recomandata de vitamina E.