• cora Romania deschide statii de incarcare a vehiculelor electrice

  cora Romania deschide statii de incarcare a vehiculelor electrice

  cora Romania deschide statii de incarcare a vehiculelor electrice in toate hipermarketurile  sale

  cora Romania lanseaza astazi o retea de statii de incarcare pentru masini electrice, proiect derulat in parteneriat cu EVConnect care ii incurajeaza pe romani sa foloseasca vehicule electrice sau hibrid, nepoluante.

  Demararea proiectului coincide cu lansarea, de catre Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, a Programului de dezvoltare a infrastructurii de incarcare a autovehiculelor electrice si hibrid, in conformitate cu reglementarile UE.

  Prima statie functioneaza, incepand de astazi, in parcarea magazinului cora Lujerului, din Bucuresti. Pe 28 iunie 2016 va fi deschisa a doua statie de incarcare, la magazinul cora Bratianu, din Constanta, astfel ca drumul pana la mare nu va mai fi o problema pentru posesorii de masini electrice.  In final, toate cele 11 hipermarketuri ale retelei cora Romania vor oferi clientilor si aceasta facilitate, grija pentru mediul inconjurator fiind o prioritate a companiei.

  Incarcarea masinilor electrice sau hibrid este un serviciu gratuit, oferit de catre cora.

  La cora Lujerului pot fi incarcate simultan doua vehicule, intr-un spatiu special amenajat. Incarcarea dureaza in medie o ora, iar statia deserveste toate tipurile de vehicule electrice si hibride plug-in

  „cora Romania isi gandeste permanent actiunile in rezonanta cu nevoile comunitatilor din care fac parte hipermarketurile sale. Una din actiunile noastre principale se refera la proiecte verzi denumite coraVerde care au ca scop oferirea de solutii verzi zonelor in care operam. Prin urmare, am decis sa incepem instalarea in toate hipermarketurilor  noastre de statii de incarcare masini electrice pentru a incuraja comunitatile pe care le deservim sa inceapa sa foloseasca un transport sustenabil. Primele statii sunt instalate in cora Lujerului si cora Bratianu in Constanta si ofera infrastructura necesara unui transport electric din ce in ce mai necesar. Mai mult, prin aceasta actiune dorim sa imbratisam viitorul si sa cream un prezent modern si durabil”, a declarat Emanuel Parvulescu, responsabil Mediu  la cora Romania.

  „Am facut echipa cu cora Romania pentru un scop nobil, acela de a oferi romanilor alternativa energiei electrice si de a contribui impreuna la un viitor sustenabil. EV Connect este prima companie din Romania care a inceput sa construiasca statii de incarcare pentru vehicule
  electrice si continuam cu incredere in aceasta directie pentru ca suntem convinsi ca acesta este viitorul”, a declarat Dragos Ciobanu, CEO EV Connect.

  „Faptul ca lansam astazi oficial aceste doua statii de incarcare ilustreaza eforturile noastre de a oferi produse si servicii clientilor nostri din toata gama, chiar daca de nişa, cu atat mai mult daca sunt moderne si nepoluante. cora este un promotor al inovatiei in beneficiul consumatorilor si ne bucuram sa facem astazi acest pas important spre un viitor mai bun pentru toata lumea”, a spus Claudia Badea, directorul hipermarketului cora Lujerului.

  Proiectul lansat astazi se inscrie in eforturile cora Romania de a oferi solutii de trai sustenabil comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Programul cora Verde functioneaza cu succes in toate hipermarketurile cora si incurajeaza, printre altele, reciclarea inteligenta a deseurilor.


  Despre cora Romania

  cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piata romaneasca din 2003, grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase.

  In 2013, cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Astazi, reteaua punctelor coraDrive a fost extinsa la nivelul tuturor  celor patru magazine din Capitala.

  Preocupata de inovatie si dedicata clientilor sai, cora Romania a lansat si livrarea la domiciliu, iar astazi magazinul cora.ro este o replica virtuala a celui clasic, oferind consumatorilor posibilitatea sa cumpere produsele preferate nu doar de pe computer, ci si de pe telefonul mobil sau tableta.

  Filosofia cora Romania ii are in centru pe consumatori, carora le ofera produse si servicii de calitate, la preturi accesibile.

  Despre EVConnect

  EVconnect sustine revolutia masinilor electrice. Misiunea noastra este implemetarea celei mai mari retele de incarcare masini electrice (EV) din Romania alaturi de sprijinirea proiectelor de sustenabilitate si energie alternativa. Pe drum, la birou la cumparaturi, in vacanta, la restaurant sau acasa vei gasi statii de incarcare pentru masini electrice EVconnect. Smart Business & Technologies Solutions este primul dezvoltator al unei retele de puncte de incarcare pentru masini electrice sau hibrid de tip plug-in din Romania. Partener si furnizor EVconnect, GAMESA Electric este unul din liderii mondiali ce produce energie regenerabila si gestioneaza surse alternative de energie.

  Statiile de incarcare EVconnect sunt singurele recunoscute pentru Eco-design cu standardul UNE-EN ISO 14.006:2011. In plus, dispun de certificare UNE-EN ISO 9001:2008, UNE-EN ISO 14001:2004 si OHSAS 18.001:2007, toate acestea recunoscute de catre societatea Tüv Rheinland.
 • Articole similare