• Statia inteligenta SIGUREC

  Statia inteligenta SIGUREC

  cora Romania impreuna cu Green Group au lansat in parcarea hipermarketului cora Lujerului cea mai moderna infrastructura de colectare a deseurilor, statia automatizata SIGUREC. Acum, clientii cora pot aduce aici toate deseurile reciclabile pe care le genereaza acasa, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticla sau doze de aluminiu, pana la hartie, carton, echipamente electronice, lampi, becuri si baterii, primind pe loc bonuri valorice care pot fi folosite la cumparaturi in cora.

  Valoarea bonurilor se calculeaza in functie de tipul si cantitatea deseurilor aduse, plecand de la urmatoarele valori per unitate: 5 bani pentru un ambalaj PET, 3 bani pentru o doza de aluminiu, 1 ban pentru ambalajul de sticla, 15 bani pentru un kilogram de hartie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea bonurilor difera in functie de tipul de echipament si cantitate.

  “Am gandit proiectul pentru a fi la indemana celor care vin la cumparaturi saptamanal. Pun deseurile in portbagaj, isi iau voucherul si apoi se duc cu el in magazin. Totodata, vrem ca oamenii sa inteleaga si ca voucherul este o garantie ca deseurile au fost inregistrate si vor ajunge pe drumul cel mai scurt in fabricile de reciclare si nu in gropile de gunoi”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator al grupului de reciclare Green Group.

  „Proiectul SIGUREC reconfirma grija pe care cora Romania o acorda clientilor sai si, in general, comunitatilor din zonele in care este prezenta. Atentia fata de mediul inconjurator este o conditie esentiala pentru un trai mai sanatos si mai sigur. Asadar, pe langa asigurarea unor produse si servicii de cea mai buna calitate in reteaua de hipermarketuri cora, ne straduim sa contribuim la construirea unui viitor sustenabil, mai verde. Benefiiciile implementarii proiectului SIGUREC sunt multiple pentru clienti, carora li se ofera un mecanism modern si eficient pentru a se debarasa de deseurile casnice in cel mai prietenos mod pentru mediu. Astfel, vom obtine mediul pe care ni-l dorim mai curat pentru noi toti”, a spus Claudia Badea, directorul hipermarketului coraLujerului.

  „Am decis sa investim in proiecte verzi si inovatoare care sa ofere solutii practice pentru colectarea de deseuri si astfel sa cream mentalitatea necesara pentru aceste actiuni absolut normale. Acest proiect este o extindere a punctelor cora Verde din magazinele Lujerului si Pantelimon care permite acum posibilitatea de colectare a oricaror tipuri de deseuri reciclabile pe care o gospodarie le genereaza. In plus, pentru a stimula  colectarea si reciclarea oferim un voucher valoric de cumparaturi pentru fiecare deseu depus  la cora Verde, care se poate utiliza in hipermarketurile noastre. Extinderea proiectului este un succes. Din ianuarie 2016, de la implementarea noului echipament, am inregistrat o crestere de 250% a gradului de colectare comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de la 23 000 de bucati la 60 000”, a aratat Emanuel Parvulescu, head of environment cora Romania.

  Cu bonurile eliberate de statia SIGUREC, utilizatorii se pot inscrie la concursuri cu premii constand in 2000 de seturi de sacose pentru colectarea deseurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPad mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 si marele premiu, o masina Toyota Yaris Hybrid. Pentru inscrierea la concursuri, ei trebuie sa descarce aplicatia SIGUREC si sa scaneze codul QR inscriptionat pe bon, fie au optiunea sa introduca numarul unic de inregistrare de pe bon pe site-ul www.sigurec.ro, la sectiunea Concursuri.
  Toate deseurile colectate la statia SIGUREC sunt transportate in fabricile de reciclare din Romania partenere in proiect, precum Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper Zarnesti si altii.

  Parteneriatul intre Green Group si cora Romania pentru a oferi o solutie moderna si atractiva de colectare a deseurilor a fost initiat in anul 2013, odata cu amenajarea spatiilor de reciclare cora Verde in 10 magazine din reteaua cora. Proiectul a fost lansat in cadrul programului Acord Voluntar, alaturi de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania. La cora Verde functioneaza doua aparate automatizate SIGUREC, avand dimensiuni reduse, adaptate pentru interiorul magazinelor. Aici, clientii au putut aduce aparatura electrica si electronica, PET-uri si doze din aluminiu pentru bauturi, primind vouchere de cumparaturi.

  Statia de colectare SIGUREC amplasata la cora Lujerului face parte dintr-un proiect co-finantat de Guvernul norvegian prin Granturile norvegiene si administrat de compania Total Waste Management, parte din grupul de reciclare Green Group. Tot in cadrul proiectului au mai fost lansate astfel de sisteme si in Brasov, Sibiu, Oradea, Drobeta Turnu Severin, Iasi, Suceava, Focsani, Braila, Pitesti, Ploiesti, Cluj, Tulcea, Galati si Constanta.

  Despre cora Romania

  cora Romania, parte a Grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai puternice branduri de retail. Grupul este prezent din 2003 pe piata din Romania, in prezent operand prin intermediul a 11 hipermarket-uri, 4 in Bucuresti si 7 in tara.
  Din 2013 cora a lansat platforma coradrive.ro, fiind primul mare retailer cu livrare tip drive din Romania. In prezent coraRomania a lansat si livrarea la domiciliu in dorinta de a fi mereu in intampinarea nevoilor si dorintelor clientilor sai.
  Filosofia cora este concentrata in jurul pretului si a diversitatii ofertei comerciale, confortului la cumparare, serviciilor si mai ales atentiei oferite clientilor.

  Despre Green Group

  Green Group este la ora actuala cel mai mare investitor in industria „verde” din Romania, reunind sase companii specializate in gestionarea, reciclarea si valorificarea deseurilor: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber International (unul dintre cei mai importanti producatori din Europa de fibra sintetica poliesterica), GreenWEEE International (cea mai moderna fabrica de tratare a deseurilor electrice si electronice din Romania), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate), Green Glass Recycling (cea mai mare fabrica din Romania de reciclare a deseurilor de sticla) si Total Waste Mangement (furnizor integrat de servicii de gestionare a deseurilor). Misiunea grupului este aceea de a promova solutiile sustenabile de transformare a deseurilor in resurse valoroase. 
 • Articole similare