• Salata de sfecla cu portocale

    Salata de sfecla cu portocale

    Ingrediente:

    300 g sfecla
    1 buc. portocale
    1 lingurita chimen
    1 lingurita mustar
    1 lingura ulei de masline
    1 lingura otet de vin
    patrunjel
    piper macinat
    sare

    Numar de portii: 4

    Mod de preparare:

    1. Puneti sfecla la fiert. Dupa ce s-a racorit, taiati sfecla in felii subtiri.

    2. Stoarceti o jumatate de portocala si puneti sucul intr-un vas pentru salata. Turnati otetul si topiti in acest lichid sarea. Adaugati mustarul, piperul macinat, uleiul de masline si chimenul.

    3. Amestecati bine compozitia. Lasati feliile de sfecla la macerat timp de o ora in acest sos.

    4. Inainte de servire decojiti cealalta jumatate de portocala si decorati platoul. Adaugati si cateva frunze de patrunjel.

  • Articole similare