• Sporturi lejere care iti subtiaza silueta

  Sporturi lejere care iti subtiaza silueta

  Veste buna! Nu e nevoie sa transpiri 3 litri pentru a avea rezultatele dorite. Totul se poate face in ritmul tau si nu al tipetelor profesorului de sport. Iata cateva alternative!

  1. PILATES
  Prietenii iti vorbesc de beneficiile acestui sport? Este ideal cand vrei sa-ti intaresti musculatura corpului: partea superioara, bratele, abdomenul, partea posterioara, picioarele. Obiectivul este sa-ti dozezi energia si sa nu cauti amplitudine in miscare. Poate sa reprezinte o pregatire fizica pentru un alt sport putand sa-l faci singur acasa, cu ajutorul unei saltele. Daca vrei sa-l practici pentru  intretinere e de ajuns o data pe saptamana.

  2. YOGA
  Exista mai multe tipuri de yoga. Iti recomandam sa optezi pentru una mai statica, cum ar fi „hatha yoga”. Lucrezi coordonarea miscarilor, concentrarea, respiratia, echilibrul si intarirea muschilor, exercitiile bazandu-se pe miscari controlate si repetate. Ideal este sa mergi de 2 ori pe saptamana, cursul durand, in general, o ora si jumatate.

  3. BICICLETA
  Esential este sa-ti achizitionezi o bicicleta confortabila si sa incepi cu iesiri scurte de 10 km, pe zone plate, altfel va fi obositor pentru picioare. Scopul este sa parcurgi o distanta cat mai lunga si nu sa incerci sa fii cat mai rapid. Oricum corpul tau iti va impune ritmul. Iti activezi mult partea posterioara si cvadricepsii, de aceea e necesar streching-ul, ca sa eviti febra musculara.

  4. AQUAGYM
  Aquagym este un sport practicat in apa, fiind poate cel mai complet si variat datorita multitudinii de exercitii care se pot efectua. Iti lucrezi toate grupele de muschi. Poti sa-l practici indiferent de varsta sau de conditie fizica, nefiind necesara o pregatire in prealabil. Se recomanda de 3 ori pe saptamana daca vrei sa vezi rezultate.
             

 • Articole similare